Dübörög a Balaton Boat Show

Talán minden korábbinál nagyobb közönségérdeklődés kíséri az idei Balaton Boat Show-t: már a pénteki szakmai napon is rengetegen látogattak ki az egyetlen hazai vízi hajókiállításra.

Bár a pénteki nap általában a szakmai megbeszélések és a tárgyalások ideje szokott lenni a Kenese Marina Portban rendezett Balaton Boat Show-n, az idén már a nyitónapon is meglehetősen sokan voltak kíváncsiak a hajókra. Ennek oka részben talán az, hogy a Cannes Yacht Show lemondása után a balatoni maradt az egyetlen érdemi lehetőség a hajók iránt érdeklődő közönség számára testközelből ismerkedni a kiszemelt modellekkel. Legalábbis ezt igazolja, hogy viszonylag sok a külföldi rendszámos autó a parkolóban, és munkatársunk is két osztrák család tagjaival is beszélgetett, akik Cannes helyett Kenesére jöttek.

Az általunk megkérdezett forgalmazók a nagy érdeklődés ellenére még mindig többnyire óvatosan nyilatkoztak az értékesítési kilátásaikkal kapcsolatban, szerintük vasárnap estig várni kell, hogy meg lehessen állapítani, mennyire lábalt ki a hazai hajópiac a tavaszi válságból.

Látnivalóból mindenesetre van bőven, rengeteg hatalmas hajó ringatózik a kikötő vízén – de azért akadnak elérhetőbb árú, de szintén nagyon attraktív kisebbek is – amelyek iránt szintén élénk az érdeklődés. Az évekig csak a vitorláshajók seregszemléjének számító Balaton Boat Show-n felvonult hajók nagyjából 30 százaléka már elektromos – ami jól mutatja, hogy merre tart a piac. Az is jól megfigyelhető az idei felhozatalt mustrálva, hogy egyértelműen a legnagyobb és a belépő kategóriás hajók iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés.

Részletes beszámolónk egy kis piaci helyzetképpel és bővebb képgalériával a kiállítás zárása után várható.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.