Magyarország piacvezető vitorlás magazinja

A Vitorlázás színvonalas szakmai és életmód magazin a vitorlázás szerelmeseinek – sokszínű, szenvedélyes és lebilincselő, mint a sportág maga. A magazin a hazai „hajós” tematikájú lapok közül a legnagyobb példányszámban éri el a hobbi- és versenyvitorlázókat. A 6000 db össz-példányszám döntő része a stabil előfizetői körhöz kerül közvetlenül – többek között a Balatoni Hajózási Zrt. összes bérlője megkapja a lapot – valamint országos terjesztésben megvásárolható a kiemelt újságárus helyeken és benzinkutakon.

„Vízparton” – A megszokott szakmai tartalom mellett a magazin állandó 16 oldalas mellékletének tematikusan elkülönülő rovataiban bemutatunk mindent, ami a hajós életmódhoz és a vízparti szabadidő igényes eltöltéséhez kapcsolódik, legyen az a legújabb típusú stílusos sportóra, trendi ruházat és egyedi kiegészítők, egy igényes Balaton környéki program vagy a legjobb éttermek és pincészetek ajánlata.

A magazin és annak melléklete ideális felület a minőségi termékek és exkluzív ajánlatok hatékony promotálásához. A magazinnal célzottan érhető el egy olyan kiemelt fogyasztói réteg, melyhez az átlagosnál magasabb jövedelemmel bíró, zömében értelmiségi és vezető munkakörű személyek tartoznak. A magazin olvasói szívesen költenek minőségi termékekre és kimagasló minőségű szolgáltatásokra és tudatosan választanak a különböző márkájú termékek között.

Új szelek

Új szelek járnak. Még soha nem irányult ekkora médiafigyelem a vitorlázásra, mint mostanában. Soha ennyi tévécsatorna nem adott ekkora teret az egyes versenyek beszámolóinak, mint tavaly. Soha ennyi szponzorpénz nem áramlott még nagyobb kupasorozatokba. És még soha nem érdeklődtek ennyien ezek iránt, mint tavaly. A Volvo Ocean Race és az Extreme Sailing minden rekordot megdöntött.

Új szelek járnak a hajóépítés terén is. Az új, állítható szárnyak hatására (mint arról részletes cikkünkben is olvashatnak) a Forma-1- es csapatok CFD-tervezésének módszerei mentén az elektronika is belopakodhat a már amúgy is egyre inkább a high-tech színvonalat képviselő vitorlások világába. Persze tudjuk, hogy a hajók többet fejlődtek az elmúlt három évtized alatt, mint az azt megelőző három évszázad alatt, mégis borítékolhatjuk (vagy hogy stílusosabbak legyünk: palackpostán feladhatjuk), hogy újabb technikai forradalom küszöbén állunk.

Új szelek járnak a Balatonon is. Soha ennyi kikötőhely nem létesült, mint amennyit a nemrég átadott vagy a még kiépítés alatt álló létesítmények jelentenek majd, ha elkészülnek. A vitorlás sportok és velük a vitorlázás iránt növekvő figyelem pedig minden bizonnyal magával hozza a hazai vitorlázók számának növekedését is.

És persze új szelek járnak a Vitorlázás magazin háza táján is, hiszen új kiadóhoz került Magyarország piacvezető hajós magazinja. A Pannon Lapok Társasága az egyik legnagyobb hazai lapkiadó, amely ráadásul veszprémi központjával éppen a Balaton régiójában a legerősebb. A tőkeerős és hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező vállalat rengeteget tehet azért, hogy magazinunk lépést tartson a vitorlázás világában lezajló változásokkal. A tulajdonosváltás mögötti kölcsönös szándék is éppen ez: a magazin már elég régen feszegeti a korábbi kiskiadós működési rendszer korlátait. Immár minden rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy nagyobb vizekre merészkedjünk.

A feltáruló új horizont felé hosszú út vezet. Szakmai mentorom és régi barátom, Dénes D. István ezért adta át nekem a kormányrudat. Bár 15 éve rendszeresen publikálok egy másik hajós magazinban, és korábban számos írásommal találkozhattak már a Vitorlázás hasábjain is, közel sem rendelkezem olyan káprázatos szakmai múlttal, mint István. Éppen ezért marad ő is a fedélzeten. Tapasztalataival és tanácsaival segít majd abban, hogy az eddig megszokott magas szakmai színvonal megtartása mellett egy fiatalosabb és frissebb, az új idők szeleivel szárnyaló magazinosabb magazint készíthessünk Önöknek.

Reméljük, kedves olvasóink, hogy a jövőben is velünk maradnak, és tanúi, sőt, részesei lehetnek ennek a nagy utazásnak merész céljaink felé. Az új kiadónak persze fontos, hogy elérje üzleti céljait velünk – de Önöknek kedves olvasóink, maga az utazás az, ami számít. Éppen ezért nem tervezünk semmi olyasmit, amivel Önök nem szívesen szembesülnének kedvenc magazinjukban. Hajós nyelven fogalmazva: nem szerelünk fel motort azért, hogy dinamikusabbak legyünk. De néhány állítható foil megjelenik majd – mert az idők szelével nekünk is változnunk kell.

Lénárt Attila főszerkesztő