Sport

Öt-hat napos előnnyel az élen száguldva látszólag könnyű menet megnyerni egy versenyt. Még akkor is, ha az egy szóló földkerülő, amelyet a világ leggyorsabb többtestű vitorlásaival futnak. A VOR-győztes Charles Caudrelier azonban igenis megdolgozott a győzelemért.
Egy arany és egy ezüstérmet szerzett a magyar csapat az ILCA 6 Európa bajnokságon. A győzelmet Érdi Mári, a második helyet Vadnai Jonatán szállította, Vadnai Benjamin pedig egy ötödik helyet húzott be.
Több, mint 500 egységet számláló optimistes mamutversenyen diadalmaskodott Palamos-on Gereben Barnabás (Spartacus VE) a kategóriájában, az abszolút sorrendben pedig legjobb magyarként a 40. helyen végzett.
A tavalyi világbajnokot is megelőzve védte meg a múlt évben szerzett bajnoki címét Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Samu a 29er Eurocup sorozat 2. állomásán, a MedSailing versenyen.
Az aranycsoportban nyert, összesítésben pedig végül a hetedik helyen végzett a 46 ország 102 indulója közül a női egyszemélyes olimpiai hajóosztály világbajnokságán a magyar vitorlázó.
Vegyesen alakult az Argentínában rendezett ILCA 6 világbajnokság döntőjének első két futama Érdi Mári számára: egy negyedik és egy 46. hellyel volt fent is és lent is. A gyenge eredményét azonban szerencsére kiejthette, így a negyedik helyen várja a folytatást.
Az Év Vitorlázója címet számtalan alkalommal nyerte már el Érdi Mária, most azonban az Év Női Sportolója díjat is kiérdemelte – miközben egyébként stílszerűen éppen az ILCA 6 világbajnokságon hajt a győzelemért Argentínában.
Lackó Sára (BY) aranyérmet szerzett a lányok között az ILCA 4 Európa Kupán, míg a fiúk között Héder Benedek (SVE) 7., Rácz Mihály (PRO) 9. lett.
Kövess minket a Facebookon is.