Sport

Nem sok sikert, de annál több küzdelmet hozott Érdi Márinak a Laser Radial hajóosztály 9. és 10. futama az olimpián: egy 15. és egy 25. helyezéssel nem jutott be a tíz leggyorsabb közé, így a 13. helyen zárta a tokiói szereplését.
Egy 21. és egy 25. helyet hozott Vadnai Benjamin számára a Laser hajóosztály (számára) utolsó két futama a tokiói olimpián, ezzel nem jutott tovább a Mdeal Race-be és a 18. helyen zárt összetettben.
Nem a mai volt a magyar vitorlázók legkiemelkedőbb napja az olimpián: Vadnai Benjamin egy 17. és egy 21. helyet szerezve a 18. helyen áll összetettben, Érdi Mári egy 11. és egy 14. hellyel a 15., míg Berecz Zsombor két küzdelmes futamon a 6. és a 7. helyet szerezte meg, ezeknek köszönhetően az összetett 3. helyén várja a folytatást.
Két újabb futam után egy újabb negyedik és egy 9. helyezéssel továbbra is tartja második helyét összetettben Berecz Zsombor a tokiói olimpia finnes mezőnyében. Laserben nem rendeztek futamokat.
Két remek eredménnyel nyitott az olimpián Berecz Zsombor: a finnesek első két futamán egyaránt a második helyen ért célba, és egy ideig még vezetett is a versenyben
Bár a második versenynap első futamán alig másfél másodperccel az első mögött ért célba a laseresek mezőnyében Vadnai Benjamin, a gyakorlatban ez a 15. helyet jelentette – ami jól jelzi, milyen szoros a mezőny. A következő két futamon sem sikerült előrelépni, így Benji az összetett 17. helyén várja a folytatást.
Folytatódott Érdi Mári hullámvasútszerű olimpiai szereplése: az ötödik futamon fantasztikus hajrával harcolta ki a második helyet, a hatodikban viszont a 17. helyen zárt. Összesítésben a 14. helyen várja a folytatást.
A második helyen vette az első bóját, majd vezetett is egy rövid ideig a Tokiói Olimpia harmadik futamán Vadnai Benjamin. Sajnos, a futam vége nem sikerült ilyen jól, de a magyar versenyző a 9. helyről várhatja a folytatást.
Kövess minket a Facebookon is.