Sport

Nagy a bizonytalanság a 36. Amerika Kupa küzdelem-sorozatának folytatásával kapcsolatban. De annyi már biztos, hogy a február 17-re tervezett folytatás csúszik, a döntő összecsapások kezdetét pedig egy héttel elhalasztják.
Előbb elhalasztották, most pedig hivatalosan felfüggesztették a holnaptól tervezett párharcokat a 36. Amerika Kupáért folytatott küzdelemsorozaton Új-Zélandon a járványhelyzet miatt életbe lépett helyi korlátozások miatt. A szervezők vizsgálják a lehetőségeket. Eredmény még nincs, kivételért lobbiznak.
Itt a nagy lehetőség, ha valaki egy olimpikontól szeretné eltanulni a radiálozás és a vitorlás versenyzés fortélyait: Érdi Mári edzőtábort szervez.
Két tökéletes rajt – két sima győzelem. Ez a Luna Rossa Prada Pirelli Team mérlege a Prada Kupa második elődöntőjéből, amelyben az olaszok az éppen csak versenykész állapotba hozott Patriottal (American Magic) csaptak össze, magyar idő szerint péntek hajnalban Auckland partjainál. A jenkik új sebességrekorddal vigasztalódhattak.
Bár a célba elsőként Charlie Dalin (Apivia) futott be, végül a szintén francia Yannick Bestaven (Maitre CoQ IV) nyerte a 2020/21-es Vendée Globe földkerülő versenyt.
A Luna Rossa felett aratott, immár ötödik futamgyőzelmével az INEOS Team UK veretlenül zárta az Amerika Kupa felvezető versenysorozatát, Sir Ben Ainslie gárdája ezzel simán bejutott a Prada Kupa döntőjébe. Az olaszoknak ehhez még meg kell mérkőzniük az American Magic-kel – ha az amerikaiaknak sikerül megjavítaniuk az AC75-ös hajót a jövő héten.  
Kövess minket a Facebookon is.