Sport

A járványhelyzet továbbra is bünteti a vitorlázást: bár a Sydney-Hobartot megrendezték az idén, de az Ocean Race kezdését még fél évvel eltolták, egészen 2023-ig.
A járványhelyzet miatt elmaradt a 2020-as Rolex Sydney-Hobart verseny, így 2021-ben egy év várakozás után vágott neki a szokásos karácsonyi regattának a déli félteke legjobbjainak mezőnye. Az erős széllel és viharos hullámokkal induló viadal elég sok kiesést hozott, de szerencsére ezúttal (eddig legalábbis) mindenki megúszta baj nélkül. Abszolútban Peter Harburg Black Jack-je vitte el a pálmát, míg összetettben immár harmadszor is Matt Allen hajója, az Ichi Ban győzött.
Az alsóörsi BYC1912 fiatal 420-as vitorlázói belekóstoltak a nagy hagyományú palamosi Christmas Race hangulatába. Gyapjas Balázs edző vezetésével a Siklósi Mór-Szaplonczay Balázs, a Csőregh András-Érdi Ferenc Vince és az Érdi Félix Vazul-Simó András páros utazott a katalóniai vitorlásközpontba.
A 2021/22-es Téli Vitorlás Versenysorozat újabb szezonjának első állomása december 4-én a Mikulás Regatta.
Ahogy korábban is volt rá példa, a Magyar Vitorlás Szövetség felkérte a hajókosztályokat, hogy értékeljék az évet. A beszámolókat a hunsail.hu-n publkikálja a Szövetség, a sorozat az 50-es cirkálókkal indul. 
Tóth Attila és Borda Levente, a földvári Spartacus fiataljai 200 induló közül szerezték meg az ötödik helyet az október 23-27 között a Garda tavon rendezett Zhik 29er Európa-bajnokságon. Az idei az első közös évük ebben a hajóosztályban, ezért a kitűzött cél az aranycsoportba kerülés volt. Ezt alaposan túlteljesítették, a selejtező futamok összesítésében az első helyen végeztek (két futamot is nyertek a mamut-mezőnyben), így elsőként kerültek az ötven hajós arany csoportba. A két egykori Optimist bajnok közül a legénységet, Borda Levit értem el whatsappon.
Majdnem háromszáz versenytársat legyőzve nyerte a jövő évi világbajnokság helyszínén rendezett Optimist-verseny Héder Benedek Barna.
Mostantól Team Kaáli néven áll rajthoz a balatoni vitorlás versenyeken évek óta meghatározó szereplőnek számító Black Jack nevű katamarán, amelynek eddigi legjobb eredménye a Kékszalagon 2020 évben elért második helyezése volt.
A Trentasette nyerte meg abszolút kategóriában a XV. Rudi Trans négykezes East vitorlásversenyt, amelyen közel ötven hajó versenyzett. Ez volt a Flaar 37-es harmadik diadala ezen a versenyen.
Kövess minket a Facebookon is.