Hírek

A hétvégén nyitja meg kapuit a világ legnagyobb hajókiállítása. A Boot Düsseldorfon mintegy kétezer kiállító termékeit csodálhatjuk meg
Saját közösséget hoznak létre egy nemzetközi szervezet égisze alatt a hazai női vitorlázók. A Women On Water (WOW) Hungary célja, hogy elősegítse a nők részvételét a vitorlássportban, népszerűsítse a hölgyek körében a vitorlázást, mint szabadidős tevékenységet, és ösztönözze a lányokat a vitorlázás elkezdésére.
Mind többen pedzegetik, hogy észszerű keretek között, megfelelő szabályok közé szorítva talán újra kellene gondolni a balatoni motorhasználat kérdését. Magazinunk korábbi főszerkesztőjének a vitorlazzitthon.hu oldalon megjelent vitaindító cikke a közgondolkodás és a perbeszéd elindítását szeretné elérni a kérdésről. Íme, miről is van szó!
Két, egymástól független rangsor alakult ki az egyesületek között, tagjaik tavalyi eredményei alapján. 2019-ben a nemzeti osztályok alapján számított rangsorban a TVSK, a World Sailing osztályok eredményei alapján számított rangsorban pedig a BYC lett a legeredményesebb vitorlázó klub.
A Sió csatornán és a Dunán keresztül akár a Fekete-tenger is elérhetővé válik a Balatontól – és persze fordítva. A most indult fejlesztés nem csak a folyami hajózásnak jelenthet komoly lökést.
A múlt év utolsó napjaiban nemzetközi csapattal edzőtáborozott Máltán Vadnai Benjamin és Jonatán. Bár a magyar élversenyzők versenyzők ezúttal kihagyták, volt magyar résztvevő a hagyományos Palamós-i Christmas Race-en is.
Nagyszerű eredményt produkált az Ormándlaki Áron által vezetett magyar csapat a 75 Rolex Sydney-Hobart versenyen: az abszolút 21 helyen értek célba a 157 hajót számláló mezőnyben.
A Balatoni Hajózási Zrt. a kompközlekedést – a személyhajózási szolgáltatásoktól eltérően – az év minden napján lehetővé teszi a Balaton északi és déli partja között. Íme a 2020 évi menetrend.
A Szilveszteri Regattával folytatódik a téli vitorlásverseny-sorozat a Balatonlellén, a BL Yachtclub szervezésében. A pályaverseny rajtja: december 31-én, délelőtt 10 órakor. Két futamban küzdenek egymással a versenyzők. Ahogyan a sorozat előző állomásán, a Mikulás Regattán, ezúttal is Open kategóriában indulhatnak a regattán. A Szilveszteri Regatta díjait ezúttal is a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja.
Kövess minket a Facebookon is.