Hírek

A világ- és az Európa-bajnoki cím után az országos bajnokságot is simán bezsákolta Berecz Zsombor. A második helyre végül Kaiser Kristóf jött be a végig remekül küzdő Németh Domonkos előtt.
Roppant küzdelmes verseny után, az osztálya második és az összetett nyolcadik helyen ért célba Juhász György Kolibri nevű Flaar 26-os hajójával a Silverrudder nevű regattán.
Két év után töltötte be az elnöki tisztséget a Túravitorlás Sportklub: Siklósi Máté utódja Náray Vilmos lett.
Elindult a világ első kísérleti, önvezérlő hajója az Atlanti-óceánon keresztül. A híres egykori elődjének emléket állítva Mayflower névre keresztelt csoda az angliai Plymouthból futott ki szeptemberben, küldetése, hogy legénység nélkül keljen át a két kontinens között – adta hírül a BBC News alapján az MTI. 
Mindössze 2 órára is kicsivel több mint 9 percre volt szüksége az Oroszlán Péter kormányozta Principessának arra, hogy teljesítse a Balatonfüred-Tihanyi-szoros-Sajkodi öböl-Tihanyi-szoros-Hajógyári öböl-Balatonfüred távot és megnyerje a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjat.
Úgy tűnik, hogy az éghajlatváltozás magával hozza az évszakok átrendeződését. Elképzelhető, hogy a közeljövőben nem csak „nyáron nyaralunk” a tónál, hanem szeptemberben és októberben is? A meteorológiai megfigyelések szerint akár ez is előfordulhat. A szélsőségekre azonban biztosan fel kell készülni.
Komoly anyagi és egyéb kötelezettségvállalások feltételeivel adja külső üzemeltetésbe vitorláskikötőit a Bahart. A társaság közleménye szerint bővülhetnek a kikötők és sor kerülhet a régóta esedékes fejlesztésekre is. A cég egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel.
A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) csütörtökön este tartotta tisztújító közgyűlését Balatonfüreden, ahol Gerendy Zoltánt ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg elnöknek. A szervezetet 2013 óta vezető pécsi érsebész, Dr. Kollár Lajos nem indult jelöltként. Mint azt a professzor, a legendás Tabu nevű hajó kormányosa lapunknak elmondta, amit vállalt, a két ciklus alatt teljesítette, közösen egy jól működő, sikeres szövetséget építettek fel. A professzort az elmúlt időszak értékelésére kértük.
Az egyedüli jelöltként induló Gerendy Zoltánt, a Balatonfüredi Yacht Club eddigi vezetőjét választotta a Magyar Vitorlás Szövetség elnökévé a testület közgyűlése.
Kövess minket a Facebookon is.