Hírek

Vitorlázásban Ausztráliát és Új-Zélandot legyőzni olyan, mintha a magyar fociválogatott Argentínát és Brazíliát verve jutna tovább a vb-döntőbe. A Diego Botin kormányozta spanyol csapat ezt tette a San Franciscó-i fináléban, ezzel nemcsak a gyorsasági vitorlássorozat 4. évadának bajnoka lett, de bezsebelte a szuperdöntő megnyeréséért járó kétmillió dollárt is.
Végre itt a várva várt nyár, és nemcsak a vitorlázás szerelmesei, hanem a magyar családok jelentős része is a Balatont veszi célba a jól megérdemelt kikapcsolódás érdekében. A nyaralók nagyrésze autóval látogatja meg a magyar tengert, ugyanis messze ez a legkényelmesebb és leggyorsabb utazási lehetőség. És bár a legtöbben tisztában vannak azzal, hogyan is éri meg a legjobban a fizetős utak használata, van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni. Lássuk is!
A verseny első felében senki sem fogadott volna a Fifty-Fifty győzelmére a Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásversenyen, de nagyon ritkán lát az ember olyan feltámadást és hajrát, amilyet Józsa Márton kormányos és csapata bemutatott.
Kövesd velünk élőben a versenyt! A tavalyihoz hasonló módon az idén is OrigoSport követhető az esemény élőben, illetve idén is a Magnum fedélzetén elhelyezett kamerákon keresztül is követhető, hogy mi történik egy hajón a verseny közben.
Nagy technikai ugrások nélkül, lépésről-lépésre fejlődik a magyar vitorlázás élmezőnye. Bár a topcsapatok nem változtak, ilyen szoros mezőnyben minden apró különbség számíthat a végén. Elemzés a verseny előtt.
A szállodaipar a versenyszférába tartozik, ahol a sikeres marketingstratégiai döntések létfontosságúak egy vállalkozás hosszú távú sikerességének biztosítása érdekében. A marketingtevékenységek közvetlen hatással vannak arra, hogy egy hotel mennyire képes megkülönböztetni magát a piacon, mennyire vonzza az új vendégeket és megőrizze a meglévőket.
Megvalósította nagy tervét Weöres Szabolcs: a New York-Vendée viadalon begyűjtötte a Vendée Globe-on való induláshoz még szükséges mérföldeket, ezzel eldőlt, hogy ott lesz a szóló földkerülő vitorlásverseny novemberi rajtjánál!
Véget ért a majdnem egy évtizedig tartó kikötőhely-válság a Balatonon: tavaly óta sorra nyílnak az újabb és újabb helyek, és vannak még épülőfélben lévők is. Vajon milyen új helyzetet teremt a keresletiről kínálatira forduló piac? Csökkennek az árak? Érezhető fluktuáció? És aki helyet keres, hol nézzen körül? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána.
A vitorlázás nem csak a szél és a hullámok megismeréséről szól, hanem arról is, hogyan biztosítjuk a kényelmet és a mindennapi szükségleteket a vízen. A hűtőszekrény kulcsfontosságú szerepet játszik ebben, különösen a hosszabb utakon, ahol az élelmiszerek frissességének megőrzése elengedhetetlen. Az alábbi sorokban megvizsgáljuk, milyen hűtőszekrény típusok ideálisak a hajókra, milyen szempontokat kell figyelembe venni a választásnál, és hogyan tarthatjuk meg ezeket az eszközöket a legjobb állapotban.