Hírek

Csillagokkal értékelték a balatoni kikötőket: a legjobbak négyet, a legkevesebb szolgáltatást nyújtók pedig egyet kaptak – számolt be róla a Vitorlázás Magazin. A projekt a túravitorlázás elősegítését hivatott szolgálni.
Több mint 600 hajó nevezésére számít a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) a július 18-20. között megrendezendő 51. Kékszalagon. Az idei Balaton-kerülő verseny különlegességét az adja, hogy az MVSz ebben az évben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját. Mindez és még sok más érdekesség derült ki a regatta budapesti sajtótájékoztatóján pénteken, a Magyar Sport Házában.
Az idei balatoni évadnyitón készült fotókról derült ki, hogy egyes versenyben lévő hajókon nem minden esetben fedte le a nevezés a valóban a hajón lévő csapatot. Ez szabálytalan gyakorlat, ami akár súlyos, a kizárást is magában foglaló következményekkel járhat.
Másodszor rendezi meg a Spartacus Vitorlás Egylet az Ezüst szalagot, amelynek győztese tavaly az RSM2 katamarán volt. Az esti, éjszakai túraverseny június 15-én szombaton rajtol Földvárról, a forduló Balatongyöröknél lesz, majd vissza Földvárra.
Hétvégén felvonul a vitorlás világ színe-java a Kékszalag előtti nagy versenyek közül talán leginkább várt Pünkösdi Regattán.
Hivatalosan is bejelentette a Royal Malta Yacht Club azt, amiről hetek óta pletykáltak: a szigetország csapata mégsem indul a 36. Amerika Kupáért folytatott versengésben.
Legyen a vitorlázás mindenkié – akár ez is lehetett volna a mottója az idei, immár negyedik Nemzeti Regattának. A remek vízparti programokkal fűszerezett versenyfesztivál rengeteg embert mozgatott meg az idén – és jobb hangulatban telt, mint valaha.
Komoly fejlesztések szükségesek a Balaton körül a tó vízszint maximumának emelésével – hangzott el a Balatoni Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Ennek keretében több, mint tíz milliárd forint értékű ideiglenes beavatkozásokra van szükség, a következő évtizedben pedig mintegy hetvenöt milliárd forint értékben kell fejlesztéseket végrehajtaniuk az önkormányzatoknak, valamint a strandok, kempingek, kikötők üzemeltetőinek.
Kövess minket a Facebookon is.