Ismét magyar bajnok a Majthényi-Domokos páros

A tizennégyszeres világbajnok páros, Majthényi Szabolcs és Domokos András nyerte az SVE szervezésében lebonyolított Repülő Hollandi és Csillaghajó bajnokságot. A Csillaghajósok között Gereben Márton és Gereben Péter (SVE) bizonyult a legjobbnak.

Ideális időjárási körülmények között rendezte meg szeptember első hosszú hétvégéjén Balatonföldváron a Spartacus VE az idei Repülő hollandi országos bajnokságot, és a Csillaghajó flottabajnokságot. Az első nap négy futamot sikerült végigvitorlázni napsütéses időben, szép délnyugati szélben – ami azért a megszokottnál többet forgott, akár húsz fokokat is. Mivel másnapra nagyon bizonytalan volt az időjárás előrejelzés, ezért döntött Erdélyi Béla főrendező a kezdő napi négy futam mellett. Szombaton azonban ismét fújt a délnyugati, ezúttal tökéletesen egy irányból egész nap, két újabb szép futam volt a nap mérlege. Mivel hét futamosra voltak kiírva a bajnokságok, vasárnapra már csak egyetlen futam maradt, ezúttal keleti szélben, az ígért északiasodás elmaradt.

A tizennégyszeres világbajnok Majthényi Szabolcs és Domokos András magabiztosan nyerte az idei bajnokságot, a hét futamból ötöt megnyertek. Második lett a Ziegler János – Czeizel Balázs kettős (SVE), a bronzérmes Gáborjáni Szabó Gábor és Köles Gábor (SVE) lett. A tizenhárom induló egység között szlovén és horvát hajó is volt, és öröm volt látni új párosokat, fiatalokat is a mezőnyben. Újra van női repülőhollandis kettős: Polgár Csenge és Pálinkás Róza idei első versenyidényükben a bajnokságon hetedikek lettek.

A Csillaghajó flottabajnokságot Gereben Márton és Gereben Péter (SVE) nyerte, meglehetős fölénnyel, a hét futamból ötben elsők lettek. Ezüstérmes Tenke Tibor és Bezeréti Miklós (SVE), a harmadik helyen Forintos Róbert és Győri-Dani Gábor (SVE) végzett. Itt is köszönthettünk új párost a rajtnál: a Soling világbajnok és kétszeres Európa-bajnok legénység, Németh Péter (BYC) ezúttal kormányt ragadott, és Homonnay Adriánnal (KYC) első sztár bajnokságukon a negyedik helyen zártak. A Csillaghajó osztály is megcélozza újra az aktív státuszt, a kikötőben újabb, fiatal párosok bevonásáról szóltak a hírek.

Repülő hollandi OB eredmény: https://spartacus.hu/media/2023/01/FDOB_eredm%C3%A9ny_230903.pdf

Csillaghajó FB eredmény: https://spartacus.hu/media/2023/01/StarFB_eredm%C3%A9ny_230903.pdf

Kép: Kézai Zsolt

visyla

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.