Ismét használhatók az elektromos hajók a Balatonon

Hamarosan nyithatnak a strandok, kerthelységek és még további lazítások várhatóak a korlátozásokon a jövő héten.

 

A balatoni vízirendészettől kapott informális tájékoztatás szerint már nemcsak vitorlásokkal, hanem elektromos hajókkal is szabályos kifutni a tóra kedvtelési céllal. A WIA Elektromos Yachtok facebook oldalán jelent meg a hír, ugyanakkor fontos, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani, azaz a hajókon csak egy háztartásban élők (azonos lakcímre bejelentett) személyek tartózkodhatnak, illetve egyedül is hajózhatunk. Mindez azt jelenti, hogy immár többet használhatjuk az elektromos hajókat, reméljük, sokan tudnak élni a lehetőséggel.

Több korlátozás lazítását jelentették be, jövő héttől nyithatnk a strandok és kerthelységek, az üzletek nyitvatartása is változik, de a mostani hosszú hétvégén a településvezetőknek még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is bevezessenek és ezt több település meg is teszi a Balatonnál is veszélyeztetett lakóik védelmében.

Orfűn a Pécsi-tó körüli sétányon csak a helyiek, az üdülőtulajdonosok és az érvényes horgászjeggyel rendelkezők tartózkodhatnak és a tó körüli parkolókat lezárják. Már nem zárják le a közterületeket a Balatonon Zamárdiban, Balatonszemesen, Fonyódon és Balatonkeresztúron.Velencén továbbra is lezárják a parkolókat a hétvégére, Tatán szintén az Öreg-tó partját sok más látványoság mellett.

További intézkedésről részleteket a mai napon jelentenek be.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.