Húsz százalékkal nőhet az elektromos hajók piaca

Mintegy 25 százalékkal növelte gyártókapacitást a hazai elektromos hajók piacát vezető Aqwia Kft., hogy meg tudjon felelni az e-hajók iránti rohamos kereslet-növekedésnek. A Wia hajókat készítő balatonfűzfői gyár jövőre is hasonló mértékű bővítést tervez. Várakozásaik szerint idén 15-20 százalék körüli mértékben nőhet az elektromos hajók piaca Magyarországon.

„Lendületben van a hazai hajópiac, és egyre dinamikusabban növekszik az igény az elektromos hajók iránt” – indokolta a hazai e-hajó piacot vezető, tisztán magyar tulajdonú Aqwia Kft. gyártókapacitásának február közepén lezárt bővítését Viszkei Márton, a cég ügyvezetője.

A fejlesztések eredményeként az idei évtől több beérkező rendelést tud a vállalat kiszolgálni, jelentősen rövidebb várakozási idők mellett.

„A kapacitás-bővítés látványos, hiszen a raktárcsarnokok üzemi területté való átalakítása elkészült, és úgy szerveztük át a gyártási folyamatot, hogy a megszokott magas minőség biztosítása mellett gyorsabban készüljenek el a hajók” – mondta el Klausz Csaba, a Wia balatonfűzfői gyárának vezetője.

A cég az idei szezonra készülve használatba vonta az új telephely 2015-ben kialakított 4000 négyzetméteres, nyolc csarnok-részből álló gyárnak az utolsó két, eddig nem használt belső terét is. Ezenkívül jelentős eszközberuházásokat hajtottak végre. Mindezeknek köszönhetően Klausz Csaba szerint jó 25 százalékkal javult a termelési hatékonyság.

„A Wia 2010-es alakulása óta minden évben jelentősen, gyakran 20 százalékot is meghaladó mértékben nő a termelésünk, de még így sem mindig tudtunk lépést tartani a piaci igényekkel. Ezért itt volt az ideje, hogy új stratégiát alkossunk, amelynek része a gyártási kapacitás többlépcsős bővítése mellett a termékfejlesztés, az ügyfélkapcsolat, a szervizszolgáltatás és a kommunikáció magasabb szintre emelése” – fogalmazott Viszkei Márton.

A Wia jelenleg négy modellcsaládot gyárt. A belépő kategóriás 230-ast, a már túrázásra is alkalmas 330-ast, a családi használatra ideális 365-öst, és a luxuskategóriát képviselő 435-öst. A legnagyobb modell zárt felépítménnyel (Hard Top) is rendelhető.

A Wia legnagyobb modelljét, a 435-öst a február 26-án nyitó Budapest Boat Show alkalmával testközelből is megtekinthetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.