Hétvégén Mihálkovics Kupa

A hétvégén rendezik immár 51. alkalommal a Mihálkovics Kupát. Az ezüst vándorserlegre pályázók az idén a balatonföldvári BAHART-kikötőből indulnak.

A hétvégén rendezik immár 51. alkalommal a Mihálkovics Kupát. Az ezüst vándorserlegre pályázók az idén a balatonföldvári BAHART-kikötőből indulnak.

Új helyszínre, Balatonföldvárra, a Bahart kikötő melletti területre költözik az idén a verseny központja. Előzetesen több hajóosztály is jelezte részvételét, így a szervezők népes mezőnyre számítanak. A Mihálkovics Kupa-Jeep Compass Nagydíj idén ranglista versenyként szerepel a 25-ös jolle, a Folke, a Bavaria 32, a Dolfin és a Sudár Sport osztályok versenynaptárában.

Változatlan útvonalon idén is két napon át versenyezhetnek a nagyhajósok a középső medencében a Balatonföldvár-Balatonszemes-Révfülöp-Balatonföldvár, majd a Balatonföldvár-Balatonakali-Balatonszemes-Balatonföldvár útvonalon. A két versenynap között finom vacsorával, bulival és rengeteg meglepetéssel várják a résztvevőket.

A Balaton egyik legrégebbi versenyéről nem lenne fair kizárni a többtestűeket.

Az új szervezők, tisztelve a hagyományokat, Örökös Vándordíjat alapítottak a katamaránok részére, így a tradicionális ezüst serlegért továbbra is az egytestű hajók versenyeznek, a többtestűek pedig egy impozáns karbon kupáért vetélkedhetnek.

A jelentős szponzori háttérnek köszönhetően az 51. Mihálkovics Kupa Jeep Compass Nagydíj győztesei értékes díjazásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.