MESTERHÁRMASSAL NYITOTTA A SZEZONT VIRÁG FLÓRA CSAPATA

A korábbi junior világbajnoki helyezett Virág Flóra kormányzásával a Team Kaáli D35-ös katamaránja nyerte az 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíjat, megelőzve a látványosan hajrázó RSM2 legénységét. A klasszikus Mihálkovics Kupát Takácsy Géza nyerte a Nagymágus nevű Európa 30-assal, a Mihálkovics–Zsolnay Kupát pedig Rózner Tamás vihette haza a Vica nevű 25-ös jolléval.

Borongós, de vitorlázásra kiválóan alkalmas, középszeles időben rendezték meg az 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíjat május utolsó hétvégéjén, Balatonföldvár központtal.

A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a katamaránok versenyét kísérte, amelyben hat többtestű hajó csapott össze. Szombati domináns futamgyőzelmének és vasárnapi 4. helyének köszönhetően a Team Kaáli (korábbi nevén Black Jack) vihette haza a Mihálkovics Speed Race karbonkupáját.

A balatonalmádi gárda így mesterhármassal kezdte a szezont a korábbi junior-világbajnoki helyezett, a többtestű hajókhoz idén visszatérő Virág Flóra kormányzásával: a Tolnay Kálmán Emlékverseny és a Balatoni Évadnyitó Nagydíj után a Mihálkovics Kupa trófeáját is begyűjtötte.

A regatta nyitónapja nem úgy alakult a Prospex–Delta Team számára, ahogy tervezték: technikai hiba adódott a vadonatúj AC45-ös hajóval, ezért Kaiser Kristóf az árbóc megóvása érdekében visszalépett. Vasárnap azonban visszatértek, és a Vándor Róbert vezette RSM2-vel, valamint az Audax Djangóval óriásit versenyezve, mindössze 15 másodperces előnnyel megnyerték a második napi küzdelmeket.

Miután a Raffica – amely Király Zsolt kormányzásával ezúttal is vezetett az egytestűek között – a szombati nap végén visszalépett, megnyílt az út a többiek számára a kategóriagyőzelem felé. Az 1968-ban alapított klasszikus Mihálkovics Kupát a Nagymágus Európa 30-as hajó nyerte Takácsy Géza kormányzásával, a Mihálkovics–Zsolnay Kupát pedig Rózner Tamás vihette haza a Vica nevű 25-ös jolle szereplésének köszönhetően.

A barátságtalan idő ellenére ezúttal 124 nevezőt felvonultató 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíj az ünnepélyes díjátadó ceremóniával zárult, amelyen a résztvevők egyedi érmekkel és csak erre a regattára jellemző díjakkal lettek gazdagabbak.

Az 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíj végeredménye:

Nyílt többtestű kategória:

  1. Team Kaáli (kormányos: Virág Flóra)
  2. RSM Sailing Hungary (Vándor Róbert)
  3. AUDAX Django (Petrányi Zoltán)
  4. Prospex–Delta Team (Kaiser Kristóf)
  5. Ribstory (Behek István)
  6. TriniTeam (Kreskai György)

 

Klasszikus Mihálkovics Kupa:

  1. Nagymágus (Európa 30-as), kormányos: Takácsy Géza

Mihálkovics–Zsolnay Kupa:

  1. Vica (25-ös jolle), kormányos: Rózner Tamás

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.