Rekordnevezés várható a hétvégi 54. Mihálkovics Kupán

Minden korábbinál nagyobb szabásúnak ígérkezik a 2022. május 28–29-én megrendezendő 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíj, mind maga a verseny, mind a vízparti programok és a nyeremények szempontjából.

A Balaton egyik legrégibb regattájának hagyományaihoz méltó komoly díjazás és meglepetések várják a résztvevőket ezen a hétvégén az 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíjon és az ahhoz kapcsolódó, katamaránok számára kiírt Mihálkovics Speed Race-en.

A balatonföldvári Galamb-szigeten a kiállítók között helyet kap a regatta új névadó támogatója, az OPEL, valamint a Helly Hansen, amelynek a helyszínen kialakított shopjában kedvezményesen vásárolhatnak majd a versenyzők.

Korán leadta nevezését a kétszeres Kékszalag-győztes RSM Sailing Team és a Team Kaáli (korábban: Black Jack), a Prospex–Delta Teamnek pedig ez lesz a bemutatkozó versenye az új AC45-ös katamaránnal. Az egytestűek mezőnyében már biztos a többszörös bajnok Raffica indulása, de a szervezők a klasszikus nagy cirkálók részvételére is számítanak.

„Minden eddiginél nagyobb szabású lesz az idei Mihálkovics Kupa, amire szinte garancia, hogy időarányosan – szűk egy héttel a verseny rajtja előtt – még sohasem érkezett be annyi nevezés, mint idén. Ez alapján több mint 150 indulóra számítunk, ami példátlan a regatta történetében” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A szervezők színvonalas vízparti rendezvényekkel is készülnek, ennek része a szombat esti vacsora, a Docpiano Band élő fellépése, valamint egy különleges tombolasorsolás, amelyben a nevezési karszalagon feltüntetett szám egyúttal sorsjegyként is funkcionál. A tombola fődíja, hogy egy szerencsés résztvevő csapat számára a szervezők visszatérítik a nevezési díjat.

Az előnevezés a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehetséges. Helyszíni nevezésre május 27-én, pénteken 18.00 órától nyílik lehetőség a Galamb-szigeten felállított rendezvénysátorban, ahol minden versenyzőt hideg frissítővel várnak.

Az ünnepélyes díjkiosztóra, amelyen a szponzorok által felajánlott értékes tárgynyeremények és a megszokott egyedi érmek találnak gazdára, vasárnap délután kerül sor.

A versenyutasítás már elérhető az 54. Mihálkovics Kupa – OPEL Nagydíj honlapján.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.