Hatalmas nemzetközi verseny Orfűn

Hétvégén rendezi az Orfűi Vitorlás Egyesület hazánk legrangosabb nemzetközi rádió-távirányítású modellvitorlás-versenyét a Hungarian IOM Opent. Október 22-23-án a Pécsi-tó ad otthont, nyolc nemzet csaknem harminc versenyzőjét felvonultató regattának.

A horvátországi IOM Világbajnokság előtti utolsó nagy verseny az orfűi, ami egyben az Alpok-Adria Kupasorozat idei befejező állomása is. Szinte az összes hazai IOM versenyző rajthoz áll a horvát, szlovák, román, olasz, svéd és chilei illetve bahamai versenyzők mezőnyében.

Orfű nem először ad otthont rangos nemzetközi modellvitorlás-versenynek, 2017-ben három hajóosztály világbajnokságát rendezték a Mecsek vitorlázó arénájában. Nyolcadik alkalommal lesz nyílt IOM verseny a Pécsi-tavon. Az IOM mára a modellvitorlázás legrangosabb hajóosztálya lett, amelyben a legerősebb nemzetközi mezőny van jelen. A IOM hajó, egy méter hosszú, négy kilogramm súlyú, csúcstechnológiát képviselő modellvitorlás, amivel négy kontinensen, nagy létszámú flottákban versenyeznek. A IOM egy nagyon komoly World Sailing hajóosztály, ami nyolc éve itthon is hivatalos MVSZ hajóosztálynak minősül.

A britek mellett a horvátok uralják a mezőnyt, több horvát világbajnoka is van a hajóosztálynak. Nekünk sincs panaszra okunk, ott lesz a mezőnyben világbajnoki ezüstérmesünk dr. Csóka László, aki most hazai pályán okozhat meglepetést.

Akinek még nincs programja a hétvégére, jöjjön és nézze meg a modellvitorlázás élversenyzőit a Pécsi-tavon!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.