Ezek lettek az Év Hajói

Idén is megválasztotta a nemzetközi szakzsűri a Boot Düsseldorf nyitónapján az idei év legjobb európai vitorlásait öt kategóriában. Íme a győztesek!

A Family Cruiserek között a Beneteau Oceanis 30.1-es nyert, amely többek között közúti szállítási lehetőséget, ledönthető árbócot, kategóriájához képest rendkívül tágas belteret és kokpitot, és remek vitorlázóképességet kínál.

Performance Cruiser, vagyis verseny/túrahajó géposztályban az X4°-es nyert, amely a szakzsűri szerint magasfokú komfortot kínál komoly teljesítmény mellett, akárcsak nagyobb testvérei, az X46-os és az X43-as.

Luxus túrahajó osztályban az Amel 60-as lett a legjobb (a Grand Soleil 42 LC és az Oyter 565-ös előtt), amely a két évvel ezelőtt szintén kategória-elsőnek bizonyult 50-es nagyobb, továbbfejlesztett verziója.

Verseny-túrahajó osztályban a Dehler újdonsága, a 30 OD bizonyult a legjobbnak, amely karbon árbóccal és vázzal készül, illetve hatalmas vitorlafelületével első pillantásra is ízig-vérig sporthajó.

Katamarán kategóriában nem hirdettek győztest, viszont külön díjat kapott a ClubSwan 36-os, amely egy igazi, sportos daysailer.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.