Balatonlelle kinyitott a bérlőinek

A balatonlellei BL Yachtclubban az étterem és a szálloda  elsőként zárt be a pandémia miatt, de a kikötő zavartalanul működik és szolgáltat.

Ezekben a hetekben is javában zajlik a munka a balatonlellei BL Yachtclubban, ahol a kikötőt és az infrastruktúrát újítják és készítik fel a szezon újraindulására. Bár az étterem és szálloda már több, mint egy hónapja zárva van, a kikötő zavartalanul működik: várja a hajótulajdonosokat valamint a családtagokat, akik a szabályokat betartva élvezhetik saját hajójukon a vitorlázás örömét. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az érkezők szabálykövetőek, minden központi kérést, utasítást betartanak. A BL vezetője bizakodó: szerinte lesz még nyár idén a tó körül, valamint az idei évben valóban megvalósulni látszik az egész éves Balaton koncepciója.

Tóth Balázs optimista, azt gondolja, hogy a járvány helyzet is nagyon sok mindenre megtanít minket. A kikötőben nem állt le a munka, zajlanak a tavaszi teendők a személyzet és a hajósok nagyon fegyelmezettek. A vitorlázók hétköznap és hétvégente is érkeznek Lellére és betartják a higiéniás utasításokat. Távolságtartóan közelítenek egymáshoz. Kint a vízen mindenki biztonságban van, tehát nem kell attól tartani, hogy megfertőzik egymás a vendégeink – nyilatkozta a Vitorlázz Itthonnak a BL Yachtclub vezetője.

Nyugat-Európában már az látszik, hogy sok helyen lazítanak a korlátozásokon – arra lehet készülni, hogy ez nálunk is bekövetkezik záros határidőn belül. Biztos, hogy ez a vírus itt marad velünk, az is biztos, hogy kompromisszumokat kell majd kötnünk, de azt remélem, hogy lesz nyár. Erre próbálunk felkészülni különböző tervekkel, hogy miként tudjuk majd a legnagyobb biztonsággal levezényelni, mind a kollégákra, mind a vendégekre tekintettel.

Hétvégére meghirdettünk egy akciót, miszerint a BBQ szekrényünket beüzemeljük és alkalmi jelleggel grilltálakat fogunk kiszállítani – erre nagy az érdeklődés. Tehát mi is így óvatosan kezdünk mocorogni abba az irányba, hogy mi lesz akkor, ha beindulhat a turizmus és megindulhatnak a vendégek. Egyébként nagyon-nagyon fegyelmezettek a vendégeink és óriási hálával tartozunk nekik. Azt gondolom, hogy egy olyan hatása lesz ennek a vírusnak, hogy ki fog tolódni a szezon. Amin mi évek óta dolgozunk, hogy a Balaton télen-nyáron menő legyen, annak most jön el a létjogosultsága. Én azt remélem, hogy a nyár is erős lehet, hiszen az emberek nem mennek külföldre, inkább belföldön töltik szabadidejüket, részint meg fog hosszabbodni a balatoni szezon.

A teljes beszélgetés a vitorlazzitthon.hu oldalon olvasható el.

Fotó: Skipper Magazin

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.