A vihar vetett véget a téli túrának

A tomboló szélvihar vetett véget a Hidegen Légió téli vitorlástúrájának. Azért a lefújás előtt még volt alkalom piknikezni egyet a tavon.

A Lellei Gasztrofarsang alkalmával indult a HidegenLégió idei Téli Vitorlástúrája – számolt be róla a vitorlazzitthon.hu. A különleges eseményen a szervezők nem csupán azt akarták megmutatni, hogy a sportág a téli szezonban is űzhető, hanem bebizonyították minden résztvevőnek, hogy a téli Balaton is számos attrakciót, gasztronómiai különlegességet tartogat az odalátogatóknak. A résztvevők közös pikniket tartottak a Balaton közepén, ahol hajón készítettek fine dining ételeket. Tóth Balázs főszervezővel, a BL Yachtclub&Apartments vezetőjével beszélgettünk.

Az idei túra újdonsága, hogy nem létszámban, hanem minőségben bővült a Hidegen Légió Csapata. Tóth Balázs főszervező a Vitorlázz Itthonnak elmesélte: vasárnap és hétfőn különleges hangulatú vízi pikniket rendeztek a Balaton közepén. Vasárnap maga Tóth Balázs készített céklás, fehérboros, kecskesajtos rizottót a csapatnak, hétfőn pedig Vincze Péter, a rizapusztai Tölgyes Kúriából és Varga László a balatonfüredi Aurából főzött egy három fogásos gourmet menüt. A konyhát a Balaton egész évben közlekedő hajójáratán, Luszin rendezték be.

Kedden a csapat korán elindult Badacsonyból éppen, hogy a vihart elkerüljék. Egyetlen hajót kapott el a nagy szél, de az ijedtségen kívül nem történt baj. A főszervező elmondta: a túra az erős, viharos szél miatt félbeszakadt, de ez egy ilyen műfaj, erre számítottak is – tette hozzá.

Immáron hetedik éve szerveznek Balatonlellén téli vitorlásversenyeket, az idei pedig már a harmadik vitorlástúra lesz – mondta el a Vitorlázz Itthonnak Tóth Balázs. A Téli Vitorlástúra főszervezője, a BL Yachtclub&Apartments vezetője hozzátette: a túra alapötlete Gerő Andrástól származik, aki már hosszú évek óta vitorlázik télen, sokszor igen extrém körülmények között. Elárulta azt is, hogy kezdetben valóban egy baráti vitorlázásra indultak, majd gondolkodtak abban, hogy nagyobbra duzzasztják a túrát, de inkább megtartották egy baráti hangulatú eseménynek. A kapukat viszont nyitva hagyták minden érdeklődő előtt.

Fotó: https://www.facebook.com/bllelle/

Tóth Balázs szerint télen túrázni vitorlással egyáltalán nem vakmerőség és semennyire sem veszélyes. A legfontosabb a megfelelő ruházat, valamint a biztonsági óvintézkedések betartása. Hozzátette: velük tart Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője is, aki a szabályok betartására folyamatosan hívja fel a figyelmet.

Fotó: https://www.facebook.com/bllelle/

A főszervező kifejtette: a túrával leginkább azt szeretnék megmutatni, hogy a Balaton sokkal többet érdemel. Ez a tó egész évben élvezhető és minden hónapban megéri idelátogatni. Tóth Balázs elárulta: mindenképpen szeretnének eljutni Fenyvesre, ahol lehetőség van bowlingozni, biliárdozni. Terveznek elhajózni Keszthely irányába, de nem hagyják ki Badacsonyt sem, ahol wellnessel egybekötött borozás várja majd a túrázókat. Mindemellett a Tihanyi-csövön átvitorlázva Balatonfüredre is ellátogatnak, majd a Téli Vitorlástúra a balatonlellei Farsangi Regattára fut be. Tóth Balázs elmondta: a Téli Vitorlásversenysorozat harmadik állomását már nagyon várják, hiszen az első két Regattán szoros küzdelmek alakultak ki. Úgy látja, hogy kezd felnőni a Téli Vitorlásversenysorozat a nagy regattákhoz, hiszen egyre komolyabban veszik a futamokat a résztvevők.

A teljes cikk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.