MIKULÁS REGATTÁVAL ROBBAN BE A TÉLI SZEZON BALATONLELLÉN

Idén december 3-án nyit Balatonlelle legnagyobb téli rendezvénye, az Adventi Fesztivál, ami több rendezvényből tevődik össze, sőt, a rezsiválság nehézségei ellenére ezen a napon kezdi meg hatodik szezonját a műjégpálya is Balatonlellén. A pálya mellett ahogy az eddigi években, idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, lesz korcsolya és fakutya bérlés, korcsolya élezés, korcsolya oktatás és számtalan különleges program is. Nem utolsó sorban itt indul az idei, jubileumi Téli Vitorlás Versenysorozat, mégpedig a Mikulás Regattával. -írja Vitorlázz Itthon.hu

A Balatonlellei Karácsonyi Vásárt – ahol közel harminc különleges kézműves árussal találkozhatunk – immár a nyolcadik alkalommal rendezik meg.

„A látogatók visszajelzései alapján annyira különleges árusokkal találkozhatunk itt, hogy a Balatonlellei Karácsonyi Vásár Európa bármely városában megállná a helyét. Az idei évben még a karácsonyi bögrénket is új design-al láttuk el, amit bárki megvásárolhat a vásárban.” – mondta el Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája, és főszervezője.

Az idén jubileumot ünneplő Téli Vitorlás Versenysorozat is ezen a napon indul, mégpedig VII. Mikulás Regattával.

„Évről évre tapasztalható a téli vitorlázás népszerűségének növekedése, egyre több hajós gondolja úgy, hogy nemcsak a nyári hónapokban, de az év bármely időszakában lehet egy jót hajózni, és erre kiváló lehetőség a Téli Vitorlás Versenysorozat!” – mondta Karsai Gábor, a verseny főszervezője.

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő GasztroPiknik a parton felállított fűtött rendezvénysátorban kerül megrendezésre. Jelen lesz a Balatonpart több meghatározó étterme, számos borászat, cukrászda és pálinka főzde. Az északi partról itt lesz a Kalóz Strandbisztró, a Hatlépcsős Étterem, a Semola Pastfood, délről érkezik a Nádfedeles Halsütő, a Pócz Borbisztró, a Villa Strandbisztró és megkóstolhatjuk a vendéglátó BL YachtClub és a kizárólag Balaton régiós termékeket áruló BL Delikát finomságait. A borászatok közül kóstolhatunk – a teljesség igénye nélkül – a Konyári, a Bujdosó, a Gyukli és a Hujber borokból, a Fenegyerek pálinkájából, és a Garamvári pezsgőkből, de megkóstolhatjuk a Béládi cukrászműhely különleges minden mentes süteményeit is.