A Prospex-Delta nyerte az Ezüstszalagot

A győztes vitorlás 6 óra 15 perc 53 másodperc alatt tette meg a Balatonföldvár-Balatongyörök-Balatonföldvár távot a Spartacus Vitorlás Egylet idén hatodik alkalommal megrendezett éjszakai túraversenyén.

A nyertes csapat: Kaiser Kristóf kormányos, Munka Márton, Rauschenberger Miklós, Dávid Dániel Dávid, Haidekker Elemér Péter, Weidinger György és Bernula János. Kaiser Kristóf a verseny történetében az első olyan kormányos, aki kétszer nyert: 2021-ben is az általa irányított katamarán lett az első.

Abszolút másodikként, mintegy 8 perces hátránnyal, az RSM katamarán futott be Vándor Róberttel a kormánynál (a legénység: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Fekete András és Margitics Botond), a harmadik a tavalyi győztes Team Kaáli katamarán lett (Virág Flóra kormányos, Belle Örs, Sallai Gábor, Bödör Gergely, Kadlecsik Márton és Debreczeni Mór István). Ők az első helyezett után egy órával értek célba.

Az abszolút első egytestű hajó a Quantum Sails Trentasette. Kicsivel több mint kilenc órai vitorlázás után futott be Lacsny Gergely kormányos és legénysége: Soponyai Géza, Soponyai Hunor, Lacsny Benedek, Temesfői Zénó, Dr. Honti Béla, Mayor Gergely, Balajthy Dóra Ágnes és Kristóf Ádám. Az egytestű hajók között a második helyen a Fantomasso nevű Asso 99-es végzett, Majthényi Szabolccsal a kormánynál. A harmadik egytestű a Tantál 8m OPEN lett, két személyes csapattal, Fazekas Gábor és Huber Péter Lél vitte a vitorlást.

Az idei verseny a gyenge széljárás és a sokszínűség jegyében telt, a 18 órai, késő délutáni rajtnál keleties, később Balatonszemes táján délnyugati, majd Badacsonynál északnyugati, és a célvonal környékén ismét keleties szélben futott be az élmezőny. A taktikáról elmondható, hogy a rajt után a déli part felé nyitók tettek szert tetemes előnyre a kicsit frissebb délnyugatinak köszönhetően. 103 hajó nevezett, sokan tehát nem csak a színpompás napnyugtát, a ritka nagy teleholdat, hanem még a csodás napfelkeltét is a vízen tölthetik. A verseny népszerűsége ezen túl annak is köszönhető, hogy tökéletes edzés a szinte napra pontosan egy hónap múlva sorra kerülő tókerülő Kékszalag éjszakai szakaszára.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink