A legenda, az ifjú titán, a veszélyember és a többiek

Hogyan „ül meg” egy katamarános menő egy klasszikus cirkálót? És hogyan boldogul egy Kékszalag-győztes egy elektromos hajóversenyen? Ki a veszélyember és ki az, aki a szó szoros értelemben egykezesként fogja végigcsinálni a hamarosan rajtoló Vendée Globe-ot? Mik az MVSZ új elnökének tervei? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Vitorlázás Magazin most megjelent 2020/6-os száma. Ízelítő a tartalomból.

A legenda és az ifjú titán

Felkértük Kaiser Kristófot, a magyar vitorlázás Max Verstappenjét, hogy szupermodern katamaránjából üljön át egy vad körre a Balaton talán legszebb klasszikus hajóját, a Nemerét. Kristóf megadta a módját: öltönyben szállt fel a cirkálóra, visszahozva kicsit a vitorlázás egykori eleganciáját.

A Veszélyember, a félkezű és a többiek

Kik azok a bátor férfiak és nők, akik nekivágnak a világ legkeményebb magányos földkerülő vitorlás versenyének? Bemutatjuk a Vendée Globe néhány érdekes alakját, akik között akad olyan is, aki magyar építésű hajóval vág neki az útnak.

MVSZ – Minden Vitorlázó Szövetsége?

Nagy dolgokat ígér és árul el Gerendy Zoltán, az MVSZ új elnöke a vele készült interjúban. Többek között azt, hogy nemcsak a versenyzők, hanem minden vitorlázó képviseletét szeretnék ellátni a jövőben, és változásokat szeretnének elérni néhány régen húzódó, igencsak közérdekű kérdésben, úgymint a motorhasználati szabályok újragondolása vagy a hajóvizsgáztatás.

A Balaton drónfestője

Milyen képeket lehet drónnal festeni? Ez derül ki a 6-os szám Galériájából, amelyben Böröczky Bulcsú 7 elképesztő fotóján mutatjuk meg a Balaton olyan arcait egy olyan perspektívából, amilyenből talán még sosem láthattuk.

A szél és a gőzhajtás mestere

George Lennox Watson azon kevés hajótervezők egyike, aki két „műfajban” is maradandót alkotott – ráadásul egyik műve mindmáig vígan szeli a habokat a Balatonon. Bemutatjuk az egyik legzseniálisabb hajóipari szakembert, aki évtizedekre megszabta a divatot.

A Beneteou kis nagyhajója

Az idei év egyik igazi balatoni slágerhajója a Beneteou régen várt újdonsága, a 30.1-es, amelyet végre alkalmunk nyílt kipróbálni. A tavi használatra tökéletes méretű hajó számos meglepetéssel szolgált.

Elektro-sokk

A legújabb magazinban külön melléklet szól az egyre népszerűbb elektromos hajók világáról. Ebben 4 hajó menetpróbája és további 6 bemutatója mellett beszámolót olvashatnak a Kékszalag-győztes Vándor Róbert zöldszalagos győzelméről is.

Keresse a Vitorlázás Magazint a nagyobb újságárusoknál, vagy rendelje meg itt!

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.