Zsombi újabb futamot nyert Enoshimában!

Három futamot teljesített az enoshimai előolimpia mezőnyei, Berecz Zsombor megint nyert egyet, és visszavette az első helyet. Érdi Mári futott egy 2. helyet és az összetettben egyelőre a harmadik.

„Ma három brutális futamunk volt, mind fizikailag, mind mentálisan kiszívott ez a nap. Partról fújó szél volt, iszonyatosan pöffös, forgolódós, talán a füredi észak-nyugatihoz tudnám hasonlítani a legjobban – érzékeltette Berecz Zsombor a hétfői versenynap kihívásait. E körülmények között nyert egy futamot, elért egy második, valamint egy 8. helyet.

A nap végére így visszavette a sárga trikót az angol Giles Scottól, akivel 9 pont az előnye 6 futam után. A harmadik helyen a holland Heiner áll 5 ponttal Scott mögött. „Az eredmény szempontjából összességében nagyon jó volt nekem, jól megy a hajóm, jó a sebességem és nem csinálok nagy hibákat a többiekhez képest, úgyhogy jó irányba haladunk.”

A hétfőt a Laser Radial mezőny összetett első helyén kezdő Érdi Mári 32., 9. és 2. futameredményekkel zárta a napot. Ezek nyomán az összetett 3. helyén áll, vezet a belga világbajnok Emma Plasschaert, mögötte a kanadai Sarah Douglas, majd Mári következik.

„A part felől fújó 7-14 csomós nagyon forgolódó és kiszámíthatatlan szélben az volt a célom, hogy jól rajtoljak és menjek a mezőnnyel. A terve első fele sikerült, de az első futamban beszorultam a két oldal közé és ezért már elég hátul voltam a futam elejétől. A másik két futamban a jó rajtok után sikerült menni a mezőnnyel és jó döntéseket is hoztam.”

Pár pozíciót veszített az összetettben hétfőn Vadnai Benjamin, aki 7., 31. és 29. helyeken végzett. „Lassan ment balról jobbra a 13-16 csomós szél. A rajtjaim tiszták voltak, de annyit elment a szél hogy nagy távolságok lettek a hajók között és annak ellenére sem nem tudtam feljönni, hogy a sebességem egész nap nagyon jó volt.” Vezet a svéd Stalheim az új-zélandi Meech és a két ausztrál, Wearn és Burton előtt, Benjamin jelenleg a 19. helyen áll.

A férfi 470-esek is három futamot mentek hétfőn, Gyapjasék 16., 11. és 21. helyeken értek célba. Az összetett listán ezzel veszítettek pár helyet, hat futam után a 20. pozícióban tartózkodnak. „Part felől fújó nagyon trükkös, 10-12 csomós szél volt ma. Az első 2 futamban jól vitorláztunk, sajnos mi nem új vitorlákat használunk, mint a többiek így kezd hátrányunk lenni a sebességben. Még nagyon szorosak a pontok, szóval van esélyünk feljebb jönni holnap” – kommentálta Gyapjas Balázs a harmadik napot. A mezőny elején az ausztrál Belcher-Ryan, a spanyol Xammar-Rodriguez és a svéd Dahlberg-Bergström csapatok állnak, az élmezőny szoros, az első három hajó hat ponton belül tartózkodik.

A részletes ereményeket itt lehet nézni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.