Világkupát nyert Érdi Mári

Vezető helyen került az első tíz helyezett számára rendezett dupla pontos futamba ILCA 6-ban a Trofeo Princesa Sofia regattán, méghozzá tizennégy pontos kényelmes előnnyel.

Bár Mári az éremfutamban csak kilencedik lett (mert valószínűleg a közvetlenül mögötte álló két ausztrálra vigyázott), de ez is elegendő volt, hogy megnyerje a 10+1 futamos versenyt. A viharos széltől a flautéig minden előfordult az április első hetében rendezett világversenyen. Mári magabiztossága, okos, a hibák elkerülésére koncentráló versenyzése meghozta a sikert a szélsőségesebben, több hibával vitorlázó ellenfeleivel szemben. Világ-, és Európa bajnok, olimpikon vitorlázónkkal interjút készítünk a mallorcai verseny részleteiről. A többi hajóosztályban magyar versenyző nem került éremfutamba.

Európa-bajnoki ezüstérmesünk, az olimpiára készülő Vadnai Jonatán a 193 induló közül 25. lett. Már korábban jelezte, nem teljesen egészségesen utazott Mallorcára. Voltak remek részeredményei, amelyek igazolták képességeit: egyebek közt futamot sikerült nyernie az arany csoportban, a legjobbak között.

 

Kövess minket a Facebookon!

[et_pb_article_lister admin_label="Cikklistázó 3 db" _builder_version="3.19.4" articles_num="3" selection="on" only_img="on" featured_only="off" importance="off|off|off" age_restriction="off" exclude_exists="on" articles_layout="vertical_2" featured_img="on" pretitle="off" author="off" date="off" lead="off" /] [et_pb_article_lister admin_label="Cikklistázó 3 db" _builder_version="3.19.4" articles_num="3" selection="on" only_img="on" featured_only="off" importance="off|off|off" age_restriction="off" exclude_exists="on" articles_layout="vertical_2" featured_img="on" pretitle="off" author="off" date="off" lead="off" /]

Ajánlataink