Vízicirkusz a Balatonon

Ifj. Richter József mindig kitalál valami újat. A pandémia alatt egy szafariparkot hozott létre Szadán, most pedig vízi cirkuszt „alapított” a Balatonon.

 

A zsonglőrök és artisták a Balatonlelle nevű motoroson cirkuszoltak a Balaton habjain – számolte be róla a somonline.hu.

Egy rövid taktikai megbeszélés után, két vitorlás és kisebb motorcsónakok, vízi motorosok hagyták el a balatonlellei kikötőt. Szokatlan legénység és még szokatlanabb eszközeik foglalták el a vízi járműveket, hogy létrejöhessen a produkció, amelyet a Magyar Nemzeti Cirkusz tagjai saját szórakoztatásukra találtak ki. A manézs helyett most két hajó közé feszített drótkötélen mutatta be produkcióját a Monte Carlóban Aranybohóc-díjat szerzett Lee Wei. Hosszú előkészületet vett igénybe, hogy a két hajótest között megfelelően feszüljön a drótkötél. Lee Wei többszöri próbálkozás után sikeresen bemutatta, hogyan kell dacolni a fizika törvényeivel a Balaton közepén.

– Tavaly már próbálkoztunk vízi produkciókkal, mert minden évben kitalálunk valamit – mondta ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, aki nagyon jó barátságot ápol Tóth Balázzsal, a BL Yacht Klub ügyvezetőjével.
– Barátságunkat az őrültnek tűnő ötleteink táplálják – mondta Tóth Balázs, aki évekkel ezelőtt, a balatoni elefántfürdetés ötletével kereste fel a cirkusz­igazgatót. – Azóta fogadásból nyolc előadáson keresztül én voltam a porondmester az országos turnéjukon… – mesélte Tóth Balázs. Mindkettőjüket a tenni akarás hajtja. A napokban jöttek meg Németországból, ahol tapasztalatokat gyűjtöttek az ifj. Richter József által alapított szadai szafariparkhoz. Az idei nyárral eddig meg vannak elégedve, telt házzal mentek a műsorok.

– Márciustól turnéztunk volna, de közbe jött a pandémia, így nem történt jegyeladás. Meg kellett oldanunk a helyzetet, bár a lemaradást nem lehet behozni. Teljesen új műsorral vártuk a nézőket. Az egzotikus állataink most ugyan Szadán maradtak, de vannak továbbra is olyan számaink, amelyekben az állatoknak jut főszerep – mondta a cirkuszigazgató.
– Kétszer annyi alkalmazottal dolgozunk, a két cég miatt, de mindegyik tevékenység más jellegű, így nagyon élvezem – mondta ifj. Richter József fél szemmel a produkcióját figyelve, ahogy a víz fölött artistája állt kézen a drótkötélen, s a zsonglőre pont a buzogányait dobálta a hajótaton.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.