5 + 1 ok, amiért vitorlázni jó

A vitorlázás maga a szabadság, a sport, a kikapcsolódás, egy luxus életérzés megfizethető áron. Annak, aki ez idáig még nem próbálta ki ezt a nyári programlehetőséget, eláruljuk, mi is olyan vonzó benne.
  1. Életstílus

A vitorlázás egy életstílus. A vízparton hagyni a fárasztó hétköznapok problémáit, és a fedélzetre lépve a nap minden percében együttműködni a természet erejével: megzabolázni, vagy ha úgy adódik, hagyni magunkat sodródni a végtelenbe – felejthetetlen érzés. A tudat, hogy urai vagyunk minden helyzetnek – megfizethetetlen. Ha úgy döntünk, pihenünk, ha sportolni szeretnénk, azt is megtehetjük. Ha magányra vágyunk, egy vitorláshajón megtaláljuk, de ha társaságra éhezünk, bármikor kiköthetünk, a barátok már a kikötőben várnak. Mi irányítunk mindent, nincsenek kompromisszumok, döntéseket hozunk, de mindig csak olyat, amihez kedvünk van éppen.

  1. A felfedezés öröme

A lehető legtöbb élményt zsebelhetjük be akár egyetlen nap alatt. A vitorlázás sport, hobbi, pihenés. Ugyanúgy megtaláljuk benne az aktív kikapcsolódás lehetőségét, mint a strandolás kényelmét. A kikötőkbe érve felfedezhetjük a környéket, túrázhatunk, ha úgy tartja kedvünk, a legfinomabb falatokkal kényeztethetjük magunkat a legcsodásabb panorámák mellett. Kell ennél több?

  1. Összetartó közösség

A vitorlás társadalom az egyik leghíresebb közösség, ami a befogadást, a segítőkészséget illeti. Ha bajba kerülünk, nem telik el néhány perc és máris érkezik a segítség. Ha kérdésünk van, bátran feltehetjük, senki nem fog megszólni bennünket azért, mert valamit nem tudunk, vagy mert kezdők vagyunk. Összetartó, jószándékú emberek, akik közé igazi kiváltság bekerülni és ahová mindig jó tartozni.

  1. Kihívás

Kézbe venni az irányítást, feszíteni a köteleket, befogni a jó szelet, megtervezni egy egyedi útvonalat, és ha kell, küzdeni a természettel igazi kihívás. Legyőzni a saját korlátainkat, olykor a természetet, egyedülállóan jó érzés.

  1. Gasztrokaland

Annak, aki rajong az új ízekért, a fennkölt ízpárosításokért, annak, aki szereti a hasát, a vitorlázás nagy kedvence lesz. Minden alkalommal más kikötőbe térni és felfedezni a különböző városok ízvilágát, megkóstolni a helyi borokat, valóságos gasztrokulturális kalandozás.

+ 1. Versenyszellem

Ha motivál a versenyszellem, és hajt a győzni akarás, nem muszáj a vitorlázás kényelmes oldalát választani. Számos versenyt rendeznek minden szezonban, amihez bárki bármikor csatlakozhat. Hajrá!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.