Szuper szezont zárt a Bahart Regatta

A Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága fesztiválhangulattal, food truckokkal, DJ-vel, stand-up comedy-vel és koncerttel zárta a szezont.

Minden részletében megújulva, izgalmas versenyekkel és egyértelmű sikert aratva zárta a szezont a BAHART Regatta. A Balaton legrégebbi vitorlás túrabajnoksága a tavalyi covid kényszerszünet után idén a Yacht Charter Guru és a BAHART szervezésében kelt új életre. Június 26-án a balatonföldvári, július 31-én a balatonszemesi, augusztus 28-án pedig a balatonboglári BAHART kikötőből startolt el a mezőny.

A legendás verseny sok éves hagyományai idén új programelemekkel egészültek ki. A profin megrendezett túrafutamok után a parton fesztiválhangulat, food truckok, este DJ várta a résztvevőket, sőt az utolsó futamot és az évadot stand-up comedy és élő koncert zárta, a rendezvény leglátványosabb arculati elemének számító szabadtéri színpadon. Az izgalmas versenyek mellett így a BAHART Regatta a Balaton egyik jó hangulatú, izgalmas társasági eseményévé vált.

Megőrizte az alapításkor megfogalmazott szellemiséget

Az alapításkor megfogalmazott szellemiséget megőrizve, az idei versenyre is bárki jelentkezhetett az egyszerűsített nevezési feltételeknek köszönhetően. Mindössze a hajó érvényes hajólevelére és biztosítására, valamint a kormányos hajóvezetői képesítésére volt szükség a nevezéshez, ezzel is erősítve a BAHART Regatta szerepét a vitorlás sport felnőtt utánpótlásában. Ráadásul a versenyek a Balaton középső- és nyugati medencéjében kerültek megrendezésre, így versenyzési lehetőséghez juttatva a régió hajósait.

Régi és új ismerősök, a vitorlázás iránt elkötelezett tapasztaltabb baráti és családi csapatok vagy éppen kezdő hajósok mellett versenybe szálltak ismertebb, neves vitorlázók is, high-tech hajóik fedélzetén. A futamok idén először online is követhetők voltak egy ingyenesen használható applikáció segítségével. A futamról futamra egyre növekvő résztvevőszám egyértelműen jelezte, hogy minden eddiginél nagyobb igény van a professzionális körülmények közt zajló, amatőrök számára létrehozott versenyekre.

Ismeretterjesztő és szakmai előadásokkal tették teljessé a programot

Mivel a BAHART Regatta élménye sokak számára a kezdőpontot jelenti az aktívabb vitorlázáshoz, majd versenyzéshez, ezért a Yacht Charter Guru ismeretterjesztő, szakmai előadásokkal tette teljessé a programot. A start előtti napokban Náray Vilmos nemzetközi versenybíró, online szabályismeret webináriuma készítette fel a versenyzőket, a futamok után a kikötőben többek között az Országos Meteorológiai Szolgálattól Dr. Horváth Ákos, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától Bagyó Sándor, valamint Csury Zoltán vitorlakészítő, és Rick Csaba, az algagátlás és a hajófestékek szakértőjének előadását láthatták az érdeklődők. A legérdekesebb előadást Kopár István, filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolója jelentette a 2018-as Golden Globe Race szóló földkerülő versenyről és jövőbeli terveiről.

A környezetvédelem jegyében

Szelektív hulladékkezelés, műanyagmentes vendéglátás, valamint a saját, betétdíjas poharak mellett a zöld szellemiség megjelent a helyezettek díjazásban is, ugyanis a kupák és érmek az Aztakeservit Értékőr Egyesület művészcsoportjának egyedi műalkotásaiként egytől-egyig újrahasznosított hajós anyagokból készültek.

A BAHART Regatta társadalmi felelősségvállalás programja keretében vízre szálltak a Women On Water pink ruhába öltözött hölgy versenyzői, akik a női vitorlázás fontosságára hívták fel a figyelmet, de az Eurakvilo Alapítvánnyal közösen leukémiás és daganatos betegségből gyógyult gyermekek számára is indult jótékonysági futam, valamint látássérült vitorlázók csapata is részt vett a versenyeken. A futamok profi lebonyolítását a SailForYou biztosította, a vendéglátásról a Káli Gourmet Bistro és Delicatesse gondoskodott. Az esemény szervezője a Yacht Charter Guru volt, az események helyszínét a BAHART biztosította. A szervezők minden nevezőnek, résztvevőnek és támogatónak szeretnék kifejezni köszönetüket, hogy hozzájárultak a megújult BAHART Regatta idei sikeréhez.

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.