„Szárnyasok” találkozója a Balatonon

Mindenféle repülő eszköz balatoni „lovasai” találkoztak a hétvégén a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet telepén az első Foiling Balaton rendezvényen. A vitorlázás leglátványosabb szakágai mutatkoztak be.

Jó szél, remek hangulat, több tucat különféle repülő eszköz egy helyen – röviden így jellemezhetnénk a hétvégén Balatonföldváron rendezett első Foiling Balaton rendezvényen. A rendezvény ötlete Lovas Zsolttól és Nagy R. Attilától származik, akik azzal a céllal trombitálták össze valamennyi emelőszárnyas osztály hazai képviselőit, hogy bemutassák és népszerűsítsék a világszerte egyre népszerűbb, látványos „repülő” osztályokat. A rendezvényre el is jött a hazai foileresek színe-java, volt minden a Moth-tól a Nacra 17-esen át a foileres kite-ig minden, ami csak képes a víz fölött száguldani.

Szombaton a nagyobb hajók, vasárnap a kisebb egységek repkedtek fel-alá a Majthényi Szabolcs által kijelölt pályán. De még vasárnap estére is maradt egy kis száguldó-szenzáció: a hazai foiling-katamaránozás kiemelkedő párosa, Virág Flóra és Molnár Dávid levezetésképp futott egy 49 perces időt Földvárról Alsóörsre a Nacra 17-essel.

A remek hangulatú rendezvényről rengeteg látványos kép készült, ezek a Foliling Balaton Facebook-oldalán mind megcsodálhatók, jó pár remek videóval együtt.

Fotó: Foiling Balaton Facebook

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.