SailGP: jönnek a japánok

Két ausztrál skipper, Slingsby és Outteridge párharcát hozta a SailGP harmadik, New York-i fordulója is, de az idén először a japán csapat végzett az élen.

Az ausztrál és a japán csapat a szezon kezdete óta csak egymással verseng a hatszereplős sorozatban. Az első két menetet az ausztrálok nyerték, de egyre fogyatkozó előnnyel. New Yorkban a Nathan Outteridge által vezetett Team Japannak jött ki jobban a lépés: az futamból hármat is megnyertek, kétszer pedig a második helyen végeztek. Az ausztrálok szorosan a sarkukban maradtak, egy győzelmet, három második helyet és egy harmadikat szereztek. A két csapat döntő párbajában is eleinte ők vezettek, de végül Outteridge mostanra már jól összekovácsolódott japán gárdája kerekedett felül.

Az idén először fordult elő, hogy a két éllovason kívül másnak is sikerült futamgyőzelmet szerzni, méghozzá pont a hazai vizeken hajózó amerikai csikócsapat.

A New York-i versenyhétvége leglátványosabb jelenetét pedig a britek mutatták be, akik az egyik futam rajtjához igyekezve felborultak.

A sorozatot három futam után a japán csapat vezeti 140 ponttal, az eddig élen álló ausztrálok egyetlen pontnyi lemaradással követik őket a második helyen, a harmadik pedig a brit gárda 106 ponttal, egyetlen egységgel az amerikaiak előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.