Mentőpatkót a vízibiciklikre?

Jogszabály-módosítást kezdeményez a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Belügyminisztériumnál annak érdekében, hogy kötelező legyen mentőfelszereléssel ellátni a vízibicikliket – számolt be róla a Likebalaton.hu.

Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a vízibickliken legyen mentőpatkó vagy mentőgyűrű. A 300 vízijármű-kölcsönző kezelésében körülbelül 5 ezer vízibicikli van, amelyet kellemes időben naponta 50-100 ezer ember használ. 2017-ben hat, tavaly egy ember halt meg fulladás következtében ezek használatakor − tette hozzá.

A BFT a tragédiák megelőzéséért már tavaly elindította baleset-megelőzési programját, amely a területfejlesztési tanács honlapján (balatonregion.hu) olvasható. A tanács tavaly ősszel bízta meg közbiztonsági testületét, hogy tekintse át három probléma – a nagy rendezvények miatti zajterhelés, a vízibiciklis balesetek és az elektromos jetski-használat − jogi hátterét.

Molnár Gábor közölte: ezekben a kérdésekben társadalmi egyeztetésre, majd konszenzusra van szükség. A BFT most vizsgálja, miként lehet a legszélesebb körben lebonyolítani a véleménykutatást és -egyeztetést − tette hozzá.

Nyitókép: pixabay
Forrás: likebalaton.hu

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.