Lemondták a Princesa Sofia Iberostart

Sorra érkeznek a tavaszi világversenyek lemondásáról szóló hírek: bejelentették a március végi Princesa Sofia Iberostar törlését is.

Az olimpiai osztályok tradicionális tavaszi szezonindító versenye, a Mallorcán rendezett Princesa Sofie Iberostar a következő világverseny, amelyet a koronavírus miatti óvintézkedések miatt lemondtak. „Rettenetesen sajnálatos helyzet, de kénytelenek vagyunk követni a hatóságok egészségügyi irányelveit a világméretű problémával kapcsolatban” – szögezték le a szervezők egy közleményben. A verseny törlése rossz hír a mezőny számára, hiszen a közvélekedés szerint a mediterrán sziget körüli hullámok és szélviszonyok hasonlóak ahhoz, amivel a tokiói olimpia vizes számainak helyszínén is találkoznak a versenyzők, így értékes gyakorlási lehetőség esik ki a programból.

Korábban a genovai világkupa lemondását jelentették be, és elmarad a szintén Mallorcán tervezett 470-es világbajnokság (március 16-21) is. Mindeközben az Egyesült Államok vitorlás szövetsége felszólította az amerikai versenyzőket, hogy szakítsák meg felkészülési- és versenyprogramjaikat, és haladéktalanul térjenek haza – de igyekeznek biztosítani számukra az otthoni felkészülés lehetőségét.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.