Kisebb áremelés a balatoni kompon

Az elmúlt években változatlan díjszabással lehetett igénybe venni a Balatoni Hajózás Zrt. (BAHART) által üzemeltetett kompot. Idén azonban kisebb áremelés történt.
A BAHART honlapján lévő árakat összevetve az eddigi tarifákkal kiderült, hogy júniustól 100 Ft-tal emelkedett a Tihany és Szántód között közlekedő menetrendszerinti kompon utazó, teljes árú személy jegy ára – számolt be róla a LikeBalaton.hu. Ugyanennyivel emelkedett az egy órás sétahajókázás ára is. A díjszabásról és aktuális információkról a BAHART oldalán tájékozódhatnak.

A 2020. május 25-től a kompközlekedésre vonatkozó intézkedések szerint a tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok zárt utasterében is kötelező a szájmaszk viselése, vagy azt helyettesítő kendő, sál, a nyitott fedélzeten pedig ajánlott a maszk viselése.
A pénztáraknál, a kikötőkben és a kompok fedélzetén kötelező a rendeletben előírt, egymástól minimum 1,5 méteres távolságot megtartani.
Továbbra is kérik az utasokat, hogy amennyiben lehetséges a jegyek kiváltásakor készpénz helyett bankkártyát használjanak.

Szántódrév (Fotó: MTI/H. Szabó Sándor)

2020. május 29-től június 18-ig az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

Szántódrév kikötőből indulások: 6.40 és 20.40 óra között a komp 40 percenként indul.
Tihanyrév kikötőből indulások: 7.00 és 21.00 óra között a komp 40 percenként indul.

Programhajókat egyelőre még nem indítanak.

Nyitókép: Krausz Andrea

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.