Kettős magyar siker az L30-asok között

Remekül szerepeltek a magyar csapatok az EUROSAF L30 Európa bajnokságon: a Tranquilo az aranyérmet, a Present Perfect az ezüstöt hozta haza Sanremoból.

Sanremoban túlnyomórészt gyenge-közepes szelekben rendezték meg a kontinensbajnokságot, hat nemzet tíz hajója csatázott a helyezésekért két körös up&down pályán. A THE csapata, a Tranquilo (Bakonyi Attila kormányos, Rauschenberger Miklós, Nedbál Noel, Lukáts Csaba és Juhász György) nagy fölénnyel nyert: öt futamban elsőként, háromban másodikként futottak be, az utolsó versenyen már el sem kellett indulniuk – adta hírül a hunsail.hu.

A Spartacus hajója, a Present Perfect legénysége ebben a felállásban először versenyzett együtt (Dr.Tenke Péter kormányos, Goszleth Marcell, Tenke Martin, Szörényi Ádám, Takácsy Levente), ezzel együtt remekül vitorláztak, három futamot nyertek és nem volt dobogósnál rosszabb helyük. Sanremo csodálatos napos idővel fogadta a mezőnyt, a rendezésre sem lehetett panasz. A magyar vitorlássport meghatározó arcai (közülük többen más hajóosztályokban is versenyeznek igen magas szinten) ezúttal ebben a hajóosztályban is bizonyítottak.

Eredmények

Kép: Icarus Sports

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.