Kékszalag: itt a dobogósok utáni sorrend

Az RSM nyert, a Black Jack második, az MKB-Prospex Team pedig a harmadik lett a Kékszalagon – de mi a sorrend mögöttük? Mutatjuk!

Nagy több mint negyven perces előnnyel futott elsőként célba hajnali három előtt pár perccel az RSM az 52. Kékszalagon. A második helyért azonban szoros meccs ment a Black Jack és az MKB-Prospex Team között, és utánuk is elég sűrű volt a mezőny.

A negyedik helyen a svájci Ralph Schatz jött be az Orange-Utan nevű hajóval, alig több, mint 4 perccel Kaiser Kristófék mögött, de ők is csak nagyjából ekkora előnnyel rendelkeztek Józsa Marciék kétárbócos katamaránja előtt. A hatodik helyen Váradi Szabó János csapata, a Nanushka vitorlázott célba, a hetedik pedig egy egytestű hajó, a Raffica lett, ami nagyon szép eredmény Király Zsoltéktól a katamarán-mezőny közepén. Érdemes megjegyezni, hogy Zsolték tavaly is a TOP10-ben végeztek, akkor az 5. pozíció lett az övék, az idén pedig megverték a tavalyi első helyezett Petrányi Zoltán egységét és a tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkast – övék a 8. és a 9. helyezés az idén.

A TOP10-es listát Diószegi Zoltán zárja a Poplarttal, majd a másik Libera, a Principessa következik tizenegyedikként. A 12. helyen a Földesi Gergely által kormányzott Grendi e Grossi, a tizenharmadikon pedig a Virág Flóra irányításával versenyző The Red futott célba.

Fotó: Kóczián Rita

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.