Jön az első „ökomenikus” hajóverseny és az elektromos tókerülő

Vitorlások és elektromos hajók egyszerre fognak versenyezni a BFYC által szervezett július eleji Remi Champagne Regattán, kicsit később pedig jön a Zöldszalag és a Türkiz Regatta. Az utóbbi két verseny az e-hajósoké, az egyik közülük igazi maraton.

Még sosem rendeztek olyan versenyt a Balatonon, amelyen egyszerre és nagyjából kiegyenlített feltételekkel vehettek részt vitorlás- és elektromos hajók – de a Balatonfői Yacht Club bevállalta, hogy hagyományteremtő jelleggel elindít egy ilyet. Ez a július 1-én sorra kerülő Remi Champagne Regatta. A vitorlások és az elektromos hajók külön futamon indulnak a Balatonkenese-Balatonaliga-Balatonalmádi előtti vízterületen kijelölt pályán. Nevezni július 1-én 12 óráig lehet a helyszínen, vagyis a BFYC területén nemrégiben átadott REMI Lake Barban. Nevezési díj nincs, a versenyen való részvétel feltétele hajónként egy üveg Palmer Champagne megvásárlása – így ha a jó eredmény nem is, de a jókedv legalább előre biztosítható.

Szintén a BFYC szervezésében kerül sor az elektromos hajók szokásos versenyére, a Zöldszalag Regattára is július 27-30-i hétvégén, valamint azt megelőző napokra, vagyis július 24-26-ra tervezett Türkiz Regattára is. Ez utóbbi az e-hajósok maratonja, hiszen ezen a túraversenyen mindenkinek egyetlen töltéssel kell megkerülnie a teljes Balatont.

További részletek a BFYC Facebook-csatornáján.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.