Jön a Fehér Szalag!

A hétvégén rendezik meg a Kékszalag főpróbájának is tekinthető nagy versenyt, a Fehér Szalagot, amelyen hagyományosan a teljes élmezőny rajthoz szokott állni.

Újabb tradicionális versennyel folytatódik a szezon. Az Ezüst Szalag és a Tramontana Kupa után, most szombaton a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round következik, ami újabb felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra.

A koronavírus járvány miatt továbbra is nagyon fontos az óvatosság, így nevezni – ezúttal is – kizárólag a VIHAR rendszeren keresztül lehet. A nevezés véglegesítésére és a pénzügyi teljesítésre 2020.06.26., 22:00 óra a határidő. Bár nem csak a verseny, hanem az ajándék póló is tradicionálisnak tekinthető, az idei évben nem pólóval készül emlékezetessé tenni a versenyt a Magyar Vitorlás Szövetség, hanem azzal, hogy minden résztvevő egység egy nagyfelbontású „hajóra szóló” képet kap ajándékba az MVSZ-től, melyet a verseny utáni héten, e-mailben juttat el a résztvevőknek. Arra is érdemes figyelni, hogy az MVSZ minden versenyén használja a photo sheltert, ahonnan kisfelbontásban ingyenesen, nagyobban pedig térítés ellenében letölthetőek a taggelt képek.

A jelenlegi előrejelzések alapján hétvégén teljesen más arcát mutatja majd az időjárás, mint mondjuk a Tramontana Kupán, vagy a Hamis Szalagon, így remélhetően ideális szélviszonyok várják majd a Balaton keleti-medencéjében a versenyzőket. A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távnak – a hagyományoknak megfelelően – szombaton reggel 9:00 órakor vágnak neki klasszikus hajóknak kiírt 23. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Round résztvevői, míg a mezőny többi tagja 9:30 órakor hagyhatja el a rajtvonalat.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy tavaly 249 hajó nevezett, és elsőként a Litkey Farkas kormányozta Prevital nevű katamarán futott át a füredi célvonalon, 2 óra 8 perces 12 másodperces idővel. Mögötte végzett a New Black Jack katamarán, Roland Gaebler kormányossal, a harmadik helyet pedig az RSM2 szerezte, utóbbi csapatot Vándor Róbert irányította ezen a versenyen. A klasszikus hajóknak kiírt 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Roundon pedig a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló szerezte meg az első helyet. Adott a lehetőség a címvédésre, bár a trónkövetelők természetesen nagyon készülnek a versenyre.

A versenykiírás az alábbi linkre kattintva is letölthető:

https://vihar.hunsail.hu/File/Download/VersenyKiiras_2020052912389_132.pdf

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.