Itt az újabb kvótaszerző verseny!

Újabb 5 tokiói kvótát osztanak ki japán Szakaiminatoban rendezett Laser Standard világbajnokságon. Magyar színekben a Vadnai testvérek szállnak harcba a nemzetközi élmezőnnyel az olimpiai indulási jog megszerzéséért.

Két magyar versenyzőért szoríthatunk kezdődik a Szakaiminatoban rendezett Laser Standard világbajnokságon, amelyen a tavalyi aarhusi vébén elkelt 14 olimpiai indulási jog után 5 újabb kvóta talál gazdára. A magyar vitorlázókat Vadnai Benjamin és testvére Vadnai Jonatán képviseli, így nekik van esélyük kiharcolni a harmadik kvótát a tokiói olimpiára.

„Elég sok időt, hat hetet töltöttünk a világbajnokság helyszínén a verseny fontossága miatt. Kiismertük az uralkodó szélirányokat és áramlásokat” – mondta Vadnai Benjamin a felkészülésről. Tapasztalataik szerint nem erősszeles hely, most csütörtöktől is gyenge és közepes szélerőt várnak. „Súlyban is próbálunk így készülni, amikor körvonalazódott az előrejelzés, elkezdtem kicsit fogyni.”

A vébé mezőnye fullos, a világranglista első húsz helyezettje közül mindenki rajthoz áll és az első huszontből is csak a spanyol Joaquin Blanco nem szerepel a rajtlistán. A világranglistát az ausztrál Matthew Wearn vezeti az új-zélandi Sam Meech és a brit Elliott Hanson előtt. Vadnai Benjamin a 22., Jonatán pedig a 29. helyen áll. Genovában az idei világkupa utolsó fordulóját Vadnai Jonatán nyerte, a verseny éremfutamát pedig Benjamin.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.