Ilyen idő lesz a Kékszalagon

A megváltozott időpont nem változtatta meg jelentősen a verseny időjárását. Az OMSZ előrejelzése szerint a szerdán átvonuló enyhe hidegfront után enyhén szeles napok jönnek.

Újabb előrejelzést készített Szilágyi Eszter az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztályának meteorológusa, amelyet a Magyar Vitorlás Szövetség honlapja tett közzé. A jelenlegi adatok alapján, a versenyt megelőző napon (szerdán) várhatóan egy gyengébb hidegfront vonul át a térség felett és a nyomában felépülő magasnyomású rendszer alakítja a verseny első napjának gyengén szeles időjárását. A második napon egy tőlünk északra elvonuló, ugyancsak gyenge hidegfront déli nyúlványa okozhat napközben szélélénkülést.

Előrejelzés az első napra (2020.07.30. csütörtökre):
————————————————————————-
Reggel mérsékelt (10-20 km/h), keleti, északkeleti légmozgás várható, melyet napközben a tavi cirkuláció mérsékelt (5-15 km/h) szele vált fel. A parti cirkuláció mértéke erősen függ a napsugárzástól: felhősebb területeken gyengébb lehet a légmozgás. Az esti óráktól csökken, helyenként teljesen le is állhat a szél.
A nappali gomolyfelhő-képződés mellett csapadék nem valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, a késő esti 23 fok körül alakul.
A víz hőmérséklete 24 fok körül várható.

Előrejelzés a második napra (2020.07.31. péntekre):
—————————————————————————–
Az éjszakai sokfelé szélcsendes állapotot a reggeli óráktól először a nyugati területeken, majd az egész Balatonnál északnyugatira forduló és megélénkülő (25-30 km/h) szél váltja fel, ami a késő délutáni órákig kitart.
Napos, száraz idő lesz a meghatározó, de átmeneti felhősödés előfordulhat.
A hajnali (víz feletti) 20 fokról délutánra 28 fokig emelkedik a hőmérséklet.
A víz hőmérséklete 24 fok körül alakul.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.