Érdi Mári lett az Év Női Sportolója!

Az Év Vitorlázója címet számtalan alkalommal nyerte már el Érdi Mária, most azonban az Év Női Sportolója díjat is kiérdemelte – miközben egyébként stílszerűen éppen az ILCA 6 világbajnokságon hajt a győzelemért Argentínában.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországon első vitorlázóként vehetem át ezt a díjat, és úgy érzem, hogy ezáltal újabb magaslatokba repítettük a magyar vitorlázást!” – nyilatkozta Érdi Mária, az MVM SE vitorlázója, aki 2023-ban megszerezte Magyarország első női világbajnoki aranyérmét olimpiai hajóosztályban, az Európa-bajnokságon pedig bronzérmes volt.

A 66. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport – Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este.
A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az ünnepélyes díjkiosztó idején Mári éppen Argentínában, a 2024-es világbajnokságon versenyez és készül megvédeni világbajnoki címét – adjon ez az elismerés plusz erőt és elszántságot a hátralévő futamokon!

Kép: AFP, MTVA

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.