Érdi Mári a tizedik helyen áll az ILCA 6 vébén

46 ország 102 versenyzője küzd az ILCA 6 világbajnokságon Argentínában. Érdi Mári az első két versenynap után az összetett tizedik helyén várja a folytatást.

A 2024-es olimpiai év első nemzetközi versenye nagy érdeklődés mellett kezdődött meg január ötödikén: itt van a mezőnyben a hajóosztály négy világbajnoka, a két utolsó olimpiai bajnok, a holland Marit Bouwmeester, (aki emellett még négyszeres világbajnok is…) és a dán Anne-Marie Rindom (ő eddig három világbajnoki aranyat gyűjtött be), és nem utolsósorban a mi világbajnokunk, aki címvédőként utazott Argentínába, Érdi Mári, az MVM SE versenyzője.

Az első nap egyetlen futamára foltos, forgolódó, a verseny honlapja szerint is instabil szélben került sor. Két csoportban küzdenek a versenyzők a kvalifikációs fázisban, a tervek szerint három napon át, aztán január 8-án és 9-én már a döntő futamokra kerül sor az arany és az ezüst csoportban, 10-én pedig az első tíz helyen álló versenyző számára éremfutammal, a többieknek zárófutammal ér véget a 10+1 futamosra tervezett világverseny – számolt be a versenyről a hunsail.hu

Érdi Mári egy csoport 16. hellyel nyitott, aznap javításra már nem volt lehetősége, ugyanis intenzív esővel kemény vihar csapott le a part felől a tengerre, a rendezők biztonsági okokból a partra küldték a mezőnyt, és már délután sem voltak alkalmasak a körülmények a versenyzésre.

A szombati időjárás nehéz feladat elé állította a rendezőket, az előrejelzés ismét délutáni vihart ígért, de dél körül sikerült találni egy időjárási ablakot, amiben három nagyon szép futamot sikerült lefuttatni mindkét csoportnak. Az egyenletes 15-20 csomós északi szél kedvezett Márinak, ez meg is látszott a futameredményein, csoportjában második, hatodik és tizedik helyével feljött az összetett tizedik helyre a mezőnyben.

Pozíciója biztató: mindössze kilenc ponttal van lemaradva a képzeletbeli dobogó harmadik fokát pillanatnyilag elfoglaló Charlotte Rose-tól (USA). Ha marad az erősebb szél és tudja hozni a szombati három futamban megvillantott egyenletes teljesítményt, bármi lehetséges. A vezető helyen pillanatnyilag Tokió olimpiai bajnoka, a háromszoros világbajnok dán Anne Marie Rindom áll, aki az eddigi négy futamból kettőt megnyert.

A szombati utolsó, sorrendben negyedik futam végefelé már megjelentek a viharfelhők Mar del Plata felett, de a lecsapó vihar előtt még mindenki biztonságban a kikötőbe ért.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.