Érdekes eredményt hozott a VG utolsó előfutama

Három hölgy és egy magyar építésű hajó (is) villogott a Vendée Globe-ra készülő mezőny nagy részét felvonultató Defi Azimut versenyen.

Jeremie Beyou nyerte a november 8-án rajtoló Vendée Globe földkerülő szólóverseny utolsó nagy hivatalos „előfutama”, a Defi Azimut nyitányát szeptember közepén. Az újgenerációs IMOCA60-assal rajthoz álló francia vitorlázó mögött három hölgy ért célba: Samantha Davies, Isabelle Joschke és Clarisse Crémer – hasonló eredményt még sosem láthattunk semmilyen jelentős tengeri vitorlásversenyen!

Samantha Davies – Initiatives Coeur – Fotó: Nicolas Pehe / DPPI

A sebességfutamot Armel Tripon nyerte a Pauger Carbon műhelyében épült L’Occitane nevű újgenerációs IMOCA60-assal: 23,35 csomós, vagyis 43,24 km/h-ás tempóval. Ez a győzelem is igazolja a magyar gyárban készült hajó kiemelkedő sebesség-potenciálját.

Armel Tripon – L’Occitane en Provence – Fotó: Nicolas Pehe / DPPI

A verseny harmadik fordulója a Croix sziget megkerülése volt, amelyet Kevin Escoffier nyert meg a PRB-vel, amely még 2010-ben, eredetileg emelőszárnyak nélkül készült, de 2018-ban átalakították és azóta is folyamatosan fejlesztik.

Kévin Escoffier – PRB – Fotó: François Van Malleghem / DPPI

A Vendée Globe hőseiről a Vitorlázás Magazin következő, október 26-án megjelenő, 2020/6-os számában olvashatnak remek képekkel illusztrált összeállítást!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.