Első nélkül nincs második: ismerkedés a sokoldalú vitorlázással

A vitorlázás egy sajátos életérzés, és ugyan sokat számít az első vitorlásélmény, a vízbe és a szélbe könnyű beleszeretni. A vitorlázás egyesek számára maga a kikapcsolódás, a nyugalom, az elvonulás csendes magánya, míg mások számára a közösségi élet színtere, a társasági élet központja.

Csendre és nyugalomra vágyók

A vitorlázásban az a jó, hogy mindenki úgy éli meg, ahogyan szeretné. A csendes elvonulást kedvelők kihajózás után megadhatják magukat a természet nyugalmának és eldugott kis öblöket keresve az ellazulás teljes élményével ajándékozhatják meg magukat. Egy jól felszerelt hajóval akár több napot is a vízen tölthetünk, akár valóságos kis lakhelyet is berendezhetünk rajta, így a partra való kikötés gyakoriságát minimalizálhatjuk.

A társasági élet kedvelői

A társasági életet kedvelők is megtalálják a számításaikat: nagyobb hajót választhatnak és egyszerre többen, akár 10-15 fővel együtt vághatnak neki a haboknak. Akár mozgó strand is válhat a hajóból, de partihelyszínként is remekül megállja a helyét.

A lehetőségek tárháza végtelen

Akárhogy is, a vitorlázás nagyszerű élmény, amit legalább egyszer az életben érdemes kipróbálni. Nem baj az sem, ha nem tudunk hajózni, bármikor befizethetünk egy néhány órás vagy akár pár napos séta- vagy túravitorlázásra. A hajókhoz természetesen kapitányt is bérelhetünk, aki minden felmerülő helyzetet teljes biztonsággal megold helyettünk – nekünk csak az a dolgunk, hogy jól érezzük magunkat.

Ha csak most ismerkedünk a vitorlázással, érdemes kezdésnek egy egy-, vagy kétórás sétahajózásra befizetni. Ez idő alatt már felmérhető, hogy örökre szóló barátságot kötünk-e a jövőben hajózással. Egy ilyen rövid időtartamú túra alatt a kapitány mindig örömmel mesél a vitorlázásról, megismerkedhetünk magával a hajóval, a felszereléssel, miközben a szabadság teljes érzését tudhatjuk magunkévá. A lelkesebbek egész napos utakra is befizethetnek, ez esetben a teljes napot a hajón tölthetik, lehetőség van kikapcsolódni, napozni, fejeseket ugrálni a vízbe, majd elkölteni egy isteni ebédet a fedélzeten vagy akár kikötve valamely kikötőben. Az élményvitorlázásnak számos formája van, akár még csapatépítő tréningeket is tarthatunk utazás közben, különböző feladatok kíséretében szórakozhatunk, például árbócra mászhatunk, air soft célbalövést gyakorolhatunk. A kisgyermekes családok pedig kincskeresőtérképpel a kezükben kalózhajón ülve zsebelhetnek be életre szóló élményeket.

Ásó, kapa, nagyharang…

És ha már a különlegességekről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy manapság egyre többen mondják ki a boldogító igent a fedélzeten. Gondoljunk csak bele, életre szóló élmény lehet talpig menyasszonyi ruhában, öltönyben, a Balaton kellős közepén fogadni egymásnak örök hűséget…

Mindenki számára elérhető árak

Árak tekintetében mindenki kiválaszthatja a maga számára legmegfelelőbbet: a néhány órás kishajós kiruccanástól a többnapos túravitorlázásig mindenki megtalálja majd a számításait, hiszen nagyjából már 10 ezer forinttól szabadon választhatunk programokat – a különlegesebb vagy hosszabb ideig tartó élményekért természetesen ennél az árnál jóval többet is kérhetnek a szervezők.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.