Elmaradt a bravúr Hyéresben

Bár jól indult mindhárom magyar versenyző a Hyéresben rendezett Olimpiai Hét nevű nagyversenyen, végül nem jött össze a bravúr, és egyik laseresünk sem került a legjobb tíz közé, így nem jutottak az éremfutamba.

A hat válogató és a négy döntő futam után Érdi Mári a 65 induló közül 25. lett, Vadnai Jonatán a 129 hajóból álló ILCA 7 mezőnyben a 19., bátyja Vadnai Benjamin a 27. helyen végzett – szémolt be róla a Hunsail.hu.

Április 28-án, csütörtökön kezdődtek a döntők, délelőtt gyenge, forgolódó szél fújt, ami délutánra felfrissült 12-15 csomósra, hullámos vízen mind a 10 hajóosztálynak sikerült két futamot rendezni ebben a keletiben. Másnap, pénteken csodás napsütés fogadta a versenyzőket, de a 6-8 csomós északkeleti nem fordult be fokozatosan délnyugatira és erősödött meg, ahogyan a meteorológusok ígérték. Voltak akik hittek a prognózisnak – és csalódtak. A lengyel ILCA 6-os Agata Barwinska viszont örülhetett: az éremfutam eredményétől függetlenül már pénteken a nyakában érezhette az aranyérmet. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a tízből mindössze egyetlen futamot tudott nyerni, azt is a válogatók során.
Az ILCA 7 kategóriát a ciprusi Pavlos Kontides nyerte, a tíz futamból csak kettőt nyert, az éremfutamban második lett. Az összetettben csak negyedik lett a versenyben sokáig vezető német Philipp Buhl, ő öt nyert futammal a zsebében állt az éremfutam rajtjához, ahol végül nyolcadik lett. Itt is a tömör élmezőny tette nyitottá a versenyt gyakorlatilag az utolsó pillanatig.

Végeredmény

Kép: sailing energy

visyla

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.