Csak egy futamot rendeztek Aarhusban

Mindössze egyetlen futamot sikerült tartani hétfőn Aarhusban, a férfi 470-es osztályban a Gyapjas testvérek a 25. helyen értek célba.

Mindössze egyetlen futamot sikerült tartani hétfőn Aarhusban, a férfi 470-es osztályban a Gyapjas testvérek a 25. helyen értek célba.

A rendezők szempontjából nagyon vékony napot zárt hétfőn Aarhusban a Hempel Sailing World Championships: a hivatalos eredménylista szerint összesen egyetlen futamot sikerült megrendezni, a férfi 470 mezőny aranycsoportjának. A magyar egységnek nem nagyon jöttek be a körülmények, a futamot végül a 25. helyen fejezte be, ezzel a korábbi 15-ről a 20. helyre csúszott vissza. A futamot az ausztrál Belcher-Ryan kettős nyerte, akik ezzel egy pontra feljöttek a vezető svéd Európa-bajnok Dahlberg-Bergström hajó mögé – számolt be róla a hunsail.hu.

„A parthoz legközelebbi pályán vitorláztunk, a szél nagyon forgolódott. Közel sem vitorláztunk úgy, ahogy tudunk, ezért kicsit csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de nagyon várjuk a következő futamokat, hiszen a verseny továbbra is nagyon szoros, csak pár pont választja el az ellenfeleket egymástól” – értékelte Gyapjas Balázs a hétfői versenynapot. A legközelebbi kvótaszerző helyezésen álló hajó 14 pontra van tőlük, így a verseny ebből a sznmpontból is teljesen nyílt.

A többi osztálynak nem sikerült futamot rendezni, bár kivitték őket a pályákra, hosszas várakozás, eső, döghullámok és lógó vitorlák közepette vissza is tértek a kikötőbe. Legalábbis ez látszik az eredménylistákon – egyelőre.

Az eredménylistán továbbra is az látszik, hogy senkinek nem volt futam, de a Nacra 17 Foiling osztályban versenyző magyar hajó kormányosa, Virág Flóra Facebook-profilján megjelent poszt szerint két futamot teljesítettek, amelyekben a 24. és a kitűnő 8. helyeken végeztek. „Elég gyenge, foltos és pöffös szél volt, az első futamban középmezőnyben tudtunk menni. Menet közben lejött a fokk teteje, amit megcsináltuk ideiglenesen, így is közben felérve a 16. helyen a krajc bójára. Azonban egy korai halzolással sajnos elvesztettük a jó pozíciót és visszaestünk 10 helyet.”

„A második futamban egy jó luv rajttal kezdtünk, kifordultunk a jobb oldalt választva, de nem fizetett annyira. Hátszélben feljöttünk 10 helyet, amit tartottunk a következő szakaszig. Az utolsó pár méteren becsúsztunk plusz 3 hajó elé, így a 8. helyet szereztük meg az ötödik futamban.” A hivatalos eredmény azonban csak három futam utáni állást mutatja a verseny honlapján, mert az osztály másik csoportjának nem sikerült versenyt rendezni.

Fotók: Cserta Gábor (MVSz)

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.