Bomba erős mezőnyben a 17. helyen kezdtek Gyapjasék

Egyelőre a 17. helyen áll Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor Marseille-ben a világkupa döntő szűk, de bombaerős mezőnyében.

A 2019-es világkupa sorozat Marseille- döntőjén a tervek szerint három magyar hajó állt volna rajthoz, de a Laser Radialban versenyző Érdi Mári az Európa-bajnokságon összeszedett könnyebb betegsége miatt nem állt rajthoz. Így a férfi 470-esben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, valamint a vegyes felállású Nacra 17-es páros, Virág Flóra és Molnár Dávid szálltak vízre a verseny első napján a megszokottnál kisebb létszámú mezőnyökben – adta hírül a hunsail.hu.

„Az első napon két futamot rendeztek a 10-13 csomós szélben, az elsőben jobbra nyitottunk az első krajcban, de ez nem jött be, mert balra forgott a szél, elég hátul értünk fel, és nem is volt esély feljönni, mert nem volt balra forgó, nem volt újraosztó, a futam végéig még pár hajót meg tudtunk előzni” – foglalta össze a nyitófutamot Gyapjas Balázs.

„A másodikban jó rajt után 7-8. helyen értünk fel, sajnos a második krajcban jött egy jobbos szélforduló, amivel 3-4 hajó elment, ezzel nem tudtunk mit kezdeni.” Így kedden este 22. és 12. helyekkel az összetett lista 17. helyén tartózkodik a magyar hajó.

Szerencsére Gyapjasék sebessége „kifejezetten jó”. Gyapjas Balázs pár apró taktikai hibát, illetve nem is hibát, hanem a körülményekhez képest talán mérsékelt kockázatvállalást említett olyan tényezőként, amin „holnap változtatunk”.

Az összesen 29 hajót számláló mezőnyükben a spanyol Xammar-Rodriguez páros vezet két futamgyőzelemmel a többszörös világbajnok, londoni olimpiai bajnok, riói ezüstérmes ausztrál Belcher-Ryan és az olasz Ferrari-Calabró egységek előtt.

A mezőnyben az aktuális világranglista első tíz helyezettje közül csak az új-zélandi Snow-Hansen és Willcox és a kínai Xu-Wang kettős hiányzik. Az első húszból pedig rajtuk kívül a svéd Fock-Daghammar, a görög Mantis-Kagialis és a német Winkel-Cipra egységek nincs ott Marseille-ben. A világranglistán Gyapjasék amúgy a 16. helyen állnak, ez hárommal rosszabb, mint a legutóbbi közzétételkor jegyzett 13. pozíció.

Virág Flóráék két 20. hellyel az összetettben a 22. helyen állnak a 24 egység között.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.