Az ukrán háború tengeri áldozata

Félig elsüllyesztettek a spanyol partok közelében egy szuperjachtot, amelynek tulajdonosa vélhetően egy orosz fegyverkereskedő. Az áldozatokkal nem járó süllyesztési kísérletet a hajó főmérnöke, egy ukrán hazafi hajtotta végre.

Mintegy 6,5 millió dollárral lett majdnem szegényebb az az orosz fegyverkereskedő, akinek a jachtját február 28-án próbálták meg elsüllyeszteni a spanyolországi Port Adriano kikötőjében. A 47,73 méter hosszú Lady Anastasiát nem hivatalos fegyveres erők képviselői, hanem saját legénysége, pontosabban annak egyik tagja küldte majdnem a tenger fenekére.

A hajó ukrán származású főmérnöke, Tarasz Osztapcsuk ugyanis megnézett egy videót egy Kijev elleni rakétatámadásról, majd elhatározta, hogy a maga módján harcol a hazájáért – írta a legénység tagjainak beszámolója alapján a Majorca Daily Bulletin. A főmérnök mindenkit felszólított a hajó elhagyására, majd egy főszelepet és több másikat megnyitva elárasztotta vízzel a hajó belterét.

„Jó munkám volt itt, jó fizetéssel, de harcolni fogok a hazámért” – mondta a főmérnök, majd megnyitotta a szelepeket.

A legénység egyes tagjai a kikötő személyzetével együtt végül sikeresen elzárta a szelepeket, de a hajó alsó szintjei így is alaposan eláztak.

A Lady Anastasia bútorzata – nem biztos, hogy a sós fürdő után is ilyen szép maradt…

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.