Életmentő tipp: ezért jó a Balaton app

A vízimentők hangsúlyozzák a megfelelő felszerelést, a felkészülést és az életmentő app használatát a biztonság balatoni vízi sportoláshoz.

A napokban került bajba egy windszörfös a Balaton nyugati medencéjében, ahol friss erővel támadt fel a tavaszi déli, délnyugati szél. A keszthelyi Helikon strandról indult el társával, majd Balatonberény felé vették az irányt. Ekkor elhagyta a deszkáját, ezért telefonon kért segítséget. Társa végig vele maradt, amíg megérkezett a segítség, ketten ültek egy deszkán. A vízimentők központja egyeztetni tudott a bajbajutottal, aki pontosította a helyszínt – számolt be róla a likebalaton.hu.

A téli készenléti ügyeleti formában működő Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) azonnal megkezdték a kutatását. A VMSZ Kenese Lomac nevű mentőhajója hamar célba ért. Ezután a segítő társ a saját eszközén, a széllel elindult vissza a strandra, a bajbajutottat a VMSZ mentőhajó vitte partra.

A vízimentők hangsúlyozták, hogy a jó idő közeledtével fokozottan ügyelni kell a biztonságra és felkészülten kell a vízre szállni.

A felszereléshez tartozik

  • a megfelelő ruházat
  • a mentőmellény is
  • ne feledjük, hogy a Balaton még csak hétfokos
  • legyen náluk segítséghívásra alkalmas eszköz, lehetőleg okostelefon, amelyen megtalálható a frissített BalatonHelp applikáció, pontos GPS-koordinátánkkal

A vízimentők a nyári szezonon kívüli is folyamatos készenléti ügyeletben vannak.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.