Amerika Kupa: zöld út a versenynek, piros a tömegnek

Folytatódhat a 36. Amerika Kupa kihívóinak párbaja Új-Zélandon szombattól – de nézők nem lehetnek a parton. Szél pedig vagy lesz, vagy nem.

Jó hír a 36. Amerika Kupa követői számára: szombattól folytatódhat a kihívók hét győzelemig tartó összecsapás-sorozata, mivel az új-zélandi hatóságok 3-asról 2-es szintre csökkentették a járványügyi készültség mértékét. Versenyezni lehet majd – kérdés, hogy szél vajon lesz-e, mert a jelenlegi előrejelzések tükrében ez elég kétségesnek tűnik. Az viszont biztos, hogy 100 embernél több nem követheti majd a partról élőben az eseményeket, mivel a hatályos szabályok értelmében legfeljebb ennyi ember gyülekezhet egy helyen Auckland-ben.

A párbaj az olasz és a brit csapat között zajlik tovább, miután az amerikaiak már korábban kiestek. Az első négy futam alapján az olaszok vannak kedvezőbb helyzetben, hiszen négy győzelmük már van, és a szabályok szerint összesen hét kell a továbbjutáshoz. A nagy kérdés az, hogy vajon Ben Ainslie gárdája képes lesz-e összeszedett versenyzést bemutatni, mint az előző négy meccs során.

A futamokat itt lehet követni élőben:

https://www.youtube.com/channel/UCo15ZYO_XDRU9LI30OPtxAg

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.