A franciák is ringbe szállnak a 37. Amerika Kupáért

Váratlan bejelentéssel kezdte az évet a francia K-Challenge Racing: Stephane Kandler és Bruno Dubois vezetésével és szervezésével ringbe szállnak a 37. Amerika Kupáért folytatandó küzdelembe. A nevezés nem csak kacsa: az America’s Cup rendezői is megerősítették a hírt.

A címvédő új-zélandiak, a britek, az olaszok, a svájciak és az amerikaiak mellett a franciák is beszállnak a következő, 37. Amerika Kupáért folytatott küzdelembe. A K-Challenge Racing a Société Nautique de Saint-Tropez klub nevében adta le nevezését január első munkanapján. A projektet a francia Stephane Kandler és a belga-kanadai Bruno Dubois vezeti. A csapat személyi állományáról vagy hajójuk fejlesztéséről még nem tettek közzé részleteket.

„A K-Challenge társtulajdonosa, Bruno Dubois és jómagam egyformán boldogok vagyunk, hogy csatlakozhatunk a többi kihívóhoz. Már több mint egy éve dolgozunk a színfalak mögött ezen, és alig várjuk, hogy többet is felfedhessünk a projektről” – mondta el Stéphane Kandler, utalva arra, hogy a részleteket még a hónap folyamán ismertetik.

A K-Challenge egyébként nem új az Amerika Kupás küzdelemsorozatban: 2007-ben már indultak. A felkészülésre nem sok idejük maradt, hiszen 2024-ben indul a küzdelem, és a legtöbb csapat már vagy elkészült a saját teszthajójával, vagy már elég közel áll hozzá.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.