Amerika Kupa: bizonytalan folytatás, halasztott döntő

Nagy a bizonytalanság a 36. Amerika Kupa küzdelem-sorozatának folytatásával kapcsolatban. De annyi már biztos, hogy a február 17-re tervezett folytatás csúszik, a döntő összecsapások kezdetét pedig egy héttel elhalasztják.

Újabb közleményt adott ki a folytatásról a 36. Amerika Kupa rendezősége. E szerint ma biztosan nem fognak versenyezni a csapatok az Új-Zélandon életbe lépett 3-as szintű járványügyi korlátozások miatt. A szervezők és a csapatok folyamatosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, és amennyiben az egészségügyi készültség szintje 1-esre mérséklődik, úgy a hétvégén folytatódik a két talpon maradt kihívó közötti, hét győzelemig tartó párbaj-sorozat. Ha marad a 3-as vagy 2-es vagy 3-as szintű korlátozás, úgy tovább figyelik az eseményeket, készen arra, hogy február 26-ig be lehessen fejezni az utolsó selejtezőkört.

Ezzel párhuzamosan a döntő meccsek eredetileg március 6-ra tervezett kezdetét március 13-ra halasztották el.

Ha nem sikerül az utolsó selejtezőket megtartani február 26-ig, akkor az a csapat jut tovább a döntőbe, amely jelenleg vezet a kihívók párharcában – vagyis az olaszok, akik az első négy futamon 4:0-ra verték a briteket.

A rendezőség közleményében hangsúlyozza: mindenki közös érdeke az lenne, ha a lehető legnagyobb közönség előtt tarthassák meg a verseny hátralévő fordulóit. Ugyanakkor amennyiben ez nem lehetséges, úgy a Forma-1-ben és az Australian Openhez hasonló, zárt kapus protokoll szerint, azaz nézők nélkül kell lebonyolítani a 36. Amerika Kupát – de a jelenlegi szabályok erre sem kínálnak lehetőséget. Külön hangsúlyozzák: érthetetlen, hogy a covid-19 járvánnyal összefüggésben egyszer már érvénybe léptetett korlátozások alatt a csapatok edzhettek, készülhettek a vízen – így nehezen érthető, hogy akkor most miért nem versenyeznek. A szervezők a helyi hatóságokhoz fordultak a helyzet felülvizsgálata érdekében.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.