A Black Jack és Majthényi éjszakai diadala

A remek formában lévő Team Black Jack nyerte az RSM2 és a HUN3 Bogi előtt összetettben az idei Ezüstszalag versenyt. Egytestűben Majthényi Szabolcs diadalmaskodott.

Hold, több mint hét óra éjszakai vitorlázás a nyugati medencében és egy újabb győzelem – egyszerűen így kommentálta a Team Black Jack az újabb, ezúttal az Ezüstszalagon szerzett győzelmét. Az eredményt látva büszkék is lehetnek a teljesítményükre, hiszen több mint egy órát vertek legközelebbi riválisukra, az RSM2-re a június második hétvégéjén, a Spartacus által szervezett éjszakai rohanáson.

Persze, a „rohanás” szó erős túlzás az idei, sorrendben második éjszakai (fél) tókerülő versenyre, hiszen a szombat esti rajt után olaj-sima vízen csordogált a mezőny. Az RSM2 csapat szerint pont ez volt az a szakasz, amikor a legtöbbet vesztettek Roland Gablerékkel szemben. „Az elején nem voltunk elég gyorsak, így a Black Jack el tudott lépni tőlünk az első 30 percben” – tette közzé a csapat saját Facebook oldalán. Azért később nem volt ilyen sima a Black Jack menete, hiszen az RSM lassan, de felvette velük a lépést: sokáig 300-400 méter távolságra haladt a D35 mögött. „Majd egy meglepő és taktikailag nagyon kockázatos tackváltással ők elmentek északra a vezető pozícióból, nekünk pedig frissült a DK-i szél, így elléptünk 1,5 km-re. Az északi „slág” viszont jól fizetett szögben így az előnyünkből pont ennyi hátrány lett” – írta a piros-fekete csapat. Ehhez jött még hozzá szerintük az is, hogy elállt a szél a györöki bójánál, amit alig láttak, és csak nagy küzdelmek árán tudtunk venni. Ennek következtében a hátrányuk a bójavétel után már 3 kilométerre nőtt. Ezt aztán sikerült nagyjából megfelezni a visszafele úton aztán az északi frissüléssel, de aztán már teljesen már szél fújt nekik és a nyomukban lihegő Bogi3-nak is, így közel 5 kilométer hátránnyal futottak be.

Az egytestűek között a tizenháromszoros repülő hollandi világbajnok-páros fele, Majthényi Szabolcs nyert a Fantomasso nevű Assóval.

Jól jelzi a többtestű hajók hegemóniáját az, hogy míg a Black Jack alig több mint 8 órás, az RSM2 pedig 9 óra 21 perces időt ért el, addig Szabolcsék Assója 13 óra 25 perc alatt ért célba a légvonalban 81 kilométeres Balatönföldvár-Balatongyörök oda-vissza távon.

Részletes eredmények itt: http://spartacus.hu/8335/

Fotó: RSM2 – Kóczián Rita, Team Black Jack, Kata Széll Thurzó

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.