A Beneteau újdonsága az Év Családi Hajója

A Beneteau újdonsága, a 30.1-es nyerte el a Legjobb Európa Yacht díjat családi kategóriában.  

Már az első, még csak előzetes sajtóközlemény is sejteni engedte, hogy a Beneteau nagyot fog hajítani az új alsó-középkategóriás modelljével, hiszen a 30.1-es annyi szépet és jót kínált, mint semmilyen más hajó az osztályában: közúti szállítási lehetőséget, ledönthető árbócot, kategóriájához képest rendkívül tágas belteret és kokpitot – és remek vitorlázóképességet. Nos, nem csak a szakújságírók, hanem az European Yacht of the Year díjak odaítéléséről döntő zsűri tagjai is kellő mértékben el lehettek ragadtatva a hajótól, hiszen családi kategóriában a 30.1-es lett az Év Hajója Európban. A hivatalos indoklás szerint azért, mert a vitorlás kis mérete ellenére a luxus és kényelem kiemelkedő párosítása. Könnyű kezelhetőségel és rendkívüli vitorlázási képességei révén emelkedik ki kategóriájából.

A 30-1-es fedélzetén akár hat vendégnek is jut ülőhely, a hajóbelsőben pedig két dupla kabin, a szalon két oldalán két darab két méter hosszú fekvőhely található. De a hajó mindezeken kívül számos olyan érdekességet is felvonultat, amely szintén figyelemre méltó. Ilyen például az egyébként a Beneteau összes cruising yachtjára jellemző fedélzeti lejárat, amelynek szöge (3 lépcső 33°) kényelmes lejutást tesz lehetővé a szalonba.

A Beneteau 30.1-est a Vitorlázás Magazin 2019/4-es számában mutattuk be részletesen. Első menetpróbájára nyáron kerül sor.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.