50-es cirkálók: nyert a Fortuna

A nyár utolsó hétvégéjén került sor a Spartacus Vitorlás Egylet rendezésében, Balatonföldváron az idei 50-es cirkáló flottabajnokságra.

Nyolc hajó vett részt az 50-es cirkálók nyár végi, balatonfüredi megmérettetésén. Az első futam csütörtökön 12.00-kor indult, majd aznap még két futam megrendezésére került sor a közepesen gyenge keleti, észak keleti szélben. Pénteken nem volt versenyzésre alkalmas szél így az egységek a földvári vitorlás telep árnyékos padjain töltötték a kánikulában a napot.

Szombaton ismét keletről fújt a szél helyenként 2 bf erősséggel egész délutánig, így négy újabb futamot teljesítettek a résztvevők. Ezen a napon a Partiszél távol maradt és az első futamban ketten is korán rajtoltak. A keresztbeverések a Benjamin két futamgyőzelme, izgalmas másnapi vetekedést sejtetett. Az utolsó napon vasárnap ismét északkeleti szél fújt ami lehetőséget adott két futam és egy harmadik rövidített futam teljesítésére. Ezen a napon a Marsal és a Pupi távol maradt és az utolsó futamban az Eqvinoxe korán rajtolt. Mindhárom futamban a Fortuna és az Indián szoros küzdelmet folytatott a végső győzelem érdekében, a Partiszél pedig két futam győzelemmel csökkentette hátrányát.

A teljes beszámoló szövege a csatolt dokumentumban olvasható.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon is.