5 NAP MÚLVA RAJTOL A LEGZÖLDEBB BALATONI VERSENY

Az idén is színes programokkal várja a szervező Balatonfői Yacht Club az augusztus 20-22-én rendezendő 9. Zöldszalag Regatta résztvevőit és az érdeklődőket. Az elektromos hajók 9. nagyversenyén lesz minden, ami csak kell ahhoz, hogy ne csak a vízen élvezze mindenki az e-hajósok éves seregszemléjét, hanem a parton is. A verseny előestéjén jazzkoncerttel, vízjátékkal és lángshow-val szórakoztatják a közönséget és az indulókat, a verseny után pedig fergeteges buli lesz két este is! 

Jól halad a 9. Zöldszalag Regatta szervezése: már több mint 30 csapat jelezte előre részvételi szándékát és több mint 20 előnevezés érkezett. A programterv is összeállt már, ennek keretében a verseny előestéjén, augusztus 20-án már indul a buli, méghozzá Micheller Myrtill és Pintér Tibor Voice and Guitar koncertjével, fergeteges lángshow-val és egy remek vízjátékkal a Balatonfői Yacht Club területén található Kantin Terasz Étteremben – mondta el Lénárt Anita, a BFYC üzemeltetési igazgatója.

De ez még nem minden, hiszen a fő attrakció, maga a verseny másnap, augusztus 21.-én délben, egy órával a kormányosi értekezlet után indul. A verseny 18 órakor zárul. Utána a Discovery Band élőzenés bulija következik.

A rendezvény harmadik napjára is maradtak programok: délben rajtol az ügyességi verseny, amely legalább annyi izgalmat szokott hozni, mint maga a regatta. Ezt követően kerül sor az eredményhirdetésre és a Gálavacsorára, majd 9 órától kifulladásig megy a disco buli Budai Rolanddal.

A háromnapos zöldfesztivál fő attrakciója persze maga a Zöldszalag Regatta, amely egy érdekes ügyességi verseny, egyfajta klasszikus csillagtúra a vízen; a hajósoknak a rendezőktől kapott elektronikus vagy nyomtatott térkép segítségével különböző tájékozódási pontokat kell megkeresniük, és megérinteniük. További nehezítés, hogy a check-pontok némelyike a szárazföldön lesz! A versenyre bárki nevezhet, aki elektromos hajóval rendelkezik, az eredményeket külön osztályokba sorolva (méret és akkumulátor-kapacitás szerint) értékelik. A hajók egyszerre vágnak neki a távnak 21.-én délben, de aztán mindenki a saját taktikája szerint haladhat a pályán.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink