Hajókatalógus: Bente 24

Üdítően egyedi hajó a hazai kínálatban a két éve immár Magyarországon is forgalmazott német Bente legkisebb modellje, a 24-es. Az egyszerű, könnyen kezelhető és fürge kis daysailer számos egyedi vonással rendelkezik.

A Bente mögött egy bizonyos Alexander Vrolijk áll, akinek ismerősen csenghet a neve a híres Judel/Vroljik tervezőpáros után. A hasonlóság nem csupán a véletlen műve: Alexander a tervezőpáros Vroljik-felének fia – így talán nem meglepő, hogy a Bente valamennyi modelljét a híres páros tervezte. Nem csoda tehát, hogy a kis Bente hidrodinamikai szempontból nagyon modern, magas szabadmagaságaival hullámálló testtel rendelkezik, amelyhez egy spártaian egyszerű, de elegáns deck csatlakozik, amit egy nem hétköznapi elem dob fel: a 24-es legfeltűnőbb pontja a Vendée Globe-os IMOCA60-asokat idéző merev sprayhood, amely nagyfokú védelmet biztosít a kokpit utasai számára nyugtalan vizeken.

A 24-es ízig-vérig igazi daysailer, hiszen könnyű (mindössze 1800 kg), így könnyen szállítható, egykezes üzemben is kezes – de a kajütje épp csak akkora, hogy hat ember el tudjon benne aludni a hétvégén. Ez a hajó ugyanis nem a komfortot, hanem a sebesség élményét szolgálja, a Sailing Today találóan a „Tengerek Volkswagenje”-ként jellemezte. Elég gyors ahhoz, hogy versenyezhessünk vele és elég kényelmes ahhoz is, hogy túrázni induljunk vele.

MŰSZAKI ADATOK

Hossz: 7,6 m

Szélesség: 2,8 m

Merülés: 1,5-1,8 m

Tömeg: 1800 kg

Vitorlázat: 27,8 m2

Férőhely: 6 fő

További 174 hajó bemutatójáért keresd a Vitorlázás Magazin Hajókatalógus Extra különszámát a Rely/Inmedio újságárusoknál, vagy rendeld meg itt!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Ajánlataink

Kövess minket a Facebookon is.